Almás-céklás-burgonyás saláta grillezett sertésszűzzel recept
Az Almás-céklás-burgonyás saláta grillezett sertésszűzzel hozzávalói:A salátához:
1-2 db ropogós alma
4-5 db burgonya
7-8 db bébi cékla (ecetes)
1 db lilahagyma
1-2 marék retekcsíra
1/3 kígyóuborka
4,5 dl tejföl
1,5 dl majonéz
mustár
ecet
só
cukor
durvára darált színes bors
Valamint:
1-2 csík szűzpecsenye
A páchoz:
olaj
fokhagyma
borskeverék
Az Almás-céklás-burgonyás saláta grillezett sertésszűzzel elkészítési módja:
A szűzpecsenyét feldarabolom, majd a pácot elkészítem, ebbe annyi olajat öntök, hogy a belemártott húsokat ellepje, lefedem, és másnapig hűtőben hagyom. A krumplit megpucolom és apróbb kockákra vágom, majd sós vízben megfőzöm és leszűröm. Hagyom kihűlni. (Nem szép, ha szétfő, ezért elég neki 5-6 perc.) Egy tálban a tejfölt, a majonézt, az ecetet, a mustárt és az ízesítőket összekeverem. Hozzáadom az apróra vágott lilahagymát, a vékony kockákra vágott almát (a héját nem vágtam le), a kígyóuborkát és a leszűrt, apró kockákra vágott bébicéklát. Retekcsírával meghintem, és a hűtőbe teszem legalább pár órára. A szűzérméket kontakt grillen pár perc alatt kisütöm, megsózom, és a salátával tálalom.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. ápr. 29. 13:36
Az almás-céklás-burgonyás saláta grillezett sertésszűzzel elkészítési módja és hozzávalói.