Mediterrán zöldségleves recept
A Mediterrán zöldségleves hozzávalói:100 g póréhagyma
200 g sárgarépa
100 g cukkini
50 g karalábé
50 g zeller/zellerszár
100 g burgonya
150 g zöldborsó
1 kanál olaj
2 gerezd fokhagyma
só
szemes bors
1 paradicsom
1 csokor petrezselyem
4-5 bazsalikomlevél
100 g tészta
sajt
A Mediterrán zöldségleves elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk,kb. azonos nagyságú kockákra vágjuk.Az olajat megforrósítjuk,megfonnyasztjuk benne a pórét,aztán rádobjuk a többi zöldséget,és élénk tűzön,kevergetve 3-4 percig pirítjuk.(A cukkinit csak a végén kell hozzáadni,mert tapasztalatom szerint hamar szétfő.)Felöntjük 1,2 liter vízzel,hozzáadjuk a teatojásba zárt fokhagymát és szemes borsot,majd fedő alatt 30 percig főzzük. A tésztát külön főzzük ki. Javasolt tálalás:a tányérba kis kockákra vágjuk a paradicsomot,eltépkedjük a bazsalikomlevelet,erre merjük a levest.Beletesszük a tésztát.Kis tálkákban kínálunk hozzá reszelt sajtot.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 95637b8070, 2013. júl. 1. 14:16
A mediterrán zöldségleves elkészítési módja és hozzávalói.