Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Mediterrán zöldségleves recept

Mediterrán zöldségleves recept

A Mediterrán zöldségleves hozzávalói:
100 g póréhagyma
200 g sárgarépa
100 g cukkini
50 g karalábé
50 g zeller/zellerszár
100 g burgonya
150 g zöldborsó
1 kanál olaj
2 gerezd fokhagyma

szemes bors
1 paradicsom
1 csokor petrezselyem
4-5 bazsalikomlevél
100 g tészta
sajt


A Mediterrán zöldségleves elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk,kb. azonos nagyságú kockákra vágjuk.Az olajat megforrósítjuk,megfonnyasztjuk benne a pórét,aztán rádobjuk a többi zöldséget,és élénk tűzön,kevergetve 3-4 percig pirítjuk.(A cukkinit csak a végén kell hozzáadni,mert tapasztalatom szerint hamar szétfő.)Felöntjük 1,2 liter vízzel,hozzáadjuk a teatojásba zárt fokhagymát és szemes borsot,majd fedő alatt 30 percig főzzük. A tésztát külön főzzük ki. Javasolt tálalás:a tányérba kis kockákra vágjuk a paradicsomot,eltépkedjük a bazsalikomlevelet,erre merjük a levest.Beletesszük a tésztát.Kis tálkákban kínálunk hozzá reszelt sajtot.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A mediterrán zöldségleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook