Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Mediterrán paradicsomtorta recept

Mediterrán paradicsomtorta recept

A Mediterrán paradicsomtorta hozzávalói:
25 dkg liszt
2 t.kanál sütõpor

6 dkg margarin
kb. 1,5 dl tej
20 dkg magozott fekete olajbogyó
25 dkg paradicsom szeletelve
10 dkg hagyma vékonyra szeletelve
15 dkg kecskesajt kockákra vágva
1/4 dl olívaolaj
1 cs. friss bazsalikom apróra vágva


A Mediterrán paradicsomtorta elkészítési módja:
A sütõt melegítsük elõ 230 fokra. Vajazzunk ki egy tortaformát. A liszthez keverjük a sütõport és a sót, majd morzsoljuk el benne a vajat. Gyúrjuk tésztává a tejjel. Nyújtsuk a tortaformába úgy, hogy pereme is legyen. Kb. 15 perc alatt süssük a tésztát aranybarnára. A hõfokot mérsékeljük 190 fokra. Keverjük össze a paradicsomot, a hagymát, a kecskesajtot, az olívaolajat és a bazsalikomot. A megsült tésztába halmozzuk a paradicsomos keveréket. 20 perc alatt a tortát készre sütjük. Tortaszerûen szeleteljük, még melegen tálaljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A mediterrán paradicsomtorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook