Mediterrán paradicsomtorta recept
A Mediterrán paradicsomtorta hozzávalói:25 dkg liszt
2 t.kanál sütõpor
só
6 dkg margarin
kb. 1,5 dl tej
20 dkg magozott fekete olajbogyó
25 dkg paradicsom szeletelve
10 dkg hagyma vékonyra szeletelve
15 dkg kecskesajt kockákra vágva
1/4 dl olívaolaj
1 cs. friss bazsalikom apróra vágva
A Mediterrán paradicsomtorta elkészítési módja:
A sütõt melegítsük elõ 230 fokra. Vajazzunk ki egy tortaformát. A liszthez keverjük a sütõport és a sót, majd morzsoljuk el benne a vajat. Gyúrjuk tésztává a tejjel. Nyújtsuk a tortaformába úgy, hogy pereme is legyen. Kb. 15 perc alatt süssük a tésztát aranybarnára. A hõfokot mérsékeljük 190 fokra. Keverjük össze a paradicsomot, a hagymát, a kecskesajtot, az olívaolajat és a bazsalikomot. A megsült tésztába halmozzuk a paradicsomos keveréket. 20 perc alatt a tortát készre sütjük. Tortaszerûen szeleteljük, még melegen tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: e6e06af85c, 2008. ápr. 3. 09:51
A mediterrán paradicsomtorta elkészítési módja és hozzávalói.