Média hatása a gyerekekre (beszélgetős fórum)
néhány ötlet:
Melyik filmet nézi?
Egyedül v. a szülővel, testvérrel, nagyszülővel?
A távirányító kinek a kezében van?
Szereti a gyerek nézni, vagy csak kényszer?
Ki választja ki a filmet, szülő v. gyerek?
A szülő egyetért a választással?
Melyik filmet, sorozatot szerei a gyerek, melyiket a szülő?
A kedvenc figurák mennyire vannak jelen a gyerek életében, bögre, táska, póló,matrica, kifestő, sorolhatnám.
A kedvenc figura pozitív v. negatív?
Mennyi időt tölt a képernyő előtt a gyerek egyedül/szülővel? A szülő egyetért-e ezzel?
Beszélgetnek-e a film közben, esetleg utána?
Remélem hasznát veszed. Jó munkát!
Óvodapedagógus!
Média hatása az ovis gyerekre, azon belül a rajzfilmeket választottam!
Sajna nem!
Holnap megyek könyvtárazni, de nem tudom milyen kérdéseket tegyek a szülőknek fel! Van ötleted????
"Ha arra érnél haza, hogy egy idegen éppen
pofozkodni tanítja a gyerekeidet, vagy próbál
mindenfélét eladni nekik, jól kirúgnád a házból, de lám, hazaérsz, és egyáltalán nem érdekel, hogy megy a tévé."
Jerome Singer amerikai pszichológus
Csak ötletek:
Túl sok időt elvesz a gyerektől( vö.statisztikai adatok, napi hány órát töltenek tv előtt)
Mire lehetne ezt használni.
A gyerekek általában felnőtt nélkül nézik a tévét, nincs kinek feltenni a keletkező kérdést.
"elektromos bébicsősz"
Nézz utána a diszlexia és egyéb disz... és a korai tévézés összefüggéseinek. VANNAK!
Magamról csak annyit, hogy nagyon tv ellenes vagyok. OTL
Szia!
Nagyon rossz hatása van, a verekedés,a félelem kialakúlásához nagyban hozzájárul a fiaim állandóan "sört és bort isznak a teáspoharakban"fantázia játéka,de a gyerek igy kellemetlen helyzetbe hozza a szülőket,mert magyarázhattam akárkinek a tv hatása csak jót mosolyogtak,legszívesebben tiltanám,de hogyan?
Szia!
Szerintem nyiss azzal, hogy maga a katódsurgárzás (ami a tévéből árad, főleg ha a gyerekek túl közelről nézik), milyen rombolást végez a vegetatív idegrendszerben.
Pont elég ahhoz, hogy a gyerekek viselkedészavarosak legyenek, függetlenül attól, hogy mit néznek.
Ha találsz neuropszichológust, ő biztos okosabb felvilágosítást (és főleg pontosabbat) tud erről adni, de biztos van erről a neten is anyag.
A gyerekekre nem csak a tévében bemutatott erőszak hat nagyon negatívan, a műsorokban bemutatott viselkedési minták még ennél is rosszabbak.
Gyerek nem fogad szót -> bajba kerül -> hazudozni kezd, hogy megoldja a helyzetet -> becsapja a szülőket -> probléma megoldódik.
Nézz meg akármilyen műsort, de most felhoznám a kedvenc példáimat:
Barátok közt
Reklámok (nagy kedvencem a "titkos folt")
"ártatlan" mesék, kisgyerekekről
Sziasztok!
Szakdolgozatom címének választottam!
Kinek milyen tapasztalatai vannak?Szerintetek mi a jó és a rossz oldala a tv-nek , a rajzfilmeknek?
Szeretnék kérdőivet készíteni, de még konkrétan nem tudom mlyen kérdéseket kapcsoljak hozzá. Ha van ötletetek várom őket!
Köszönöm mindenkinek aki válaszol!!!!