A képernyők hatása a gyerekekre (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A képernyők hatása a gyerekekre
Igaz. Rengeteg inger éri a pici gyerekeket. Ez pedig nem tesz jót az idegrendszerüknek.
Bölcs meglátásod van. Nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt a mai felgyorsult világunkban. Mi engedhető, és mennyi ideig.
Azzal ugye mindenki tisztában van, hogy teljesen nem tudjuk kiküszöbölni a tévé, okostelefon, számítógép okozta negatívumokat. A mai gyerekek, sőt már az előző generáció is ebbe született bele. A legnagyobb baj, hogy mindez az élő beszéd, a szabadban való mozgás rovására megy.
Szóval valóban nehéz.
Én is féltem az unokáimat,sokszor ott játszanak az óriási tv képernyő előtti szőnyegen vagy fél méterre,sokszor felnéznek rá..óhatatlanul is...Szerintem ez ártalmas lehet, ez a sugárzás...
A lányom amúgy sokat mesél nekik, könyvből is...társasoznak stb.. de tv-s mesefilmeket is néznek..Ha nálam vannak.én ritkán kapcsolom be..inkább mesélek, főleg saját magam kitalált meséket /ezt szeretik inkább/ és ha az idő engedi akkor ki a szabadba.. De a mai kor valóban annyi kütyüvel.okostelefon, vibrálós,elektromos játékokkal teli,sok gyerek csak kapkodja a fejét,annyi inger éri őket, pedig kiskorban nyugi kéne... csend!! elmélyülés játékban..kézségfejlesztő játékokkal.. Nehéz a mai szűlőnek kordában tartani az egyensúlyt..
Hihetetlen... :/
Főleg azért nem értem ez a dolgot, mert más a csapból is az folyik, hogy nem szabad pici babákkal tévét nézetni... és mégis.
Hmm....furcsa, hogy erre a cikkre nem sokan írtak.
Én mostanában azon vagyok kiakadva, hogy több ismerősöm is feltette facebookra, ahogy a pár hónapos babája közelről (1-1,5 méter) nézi a tévét, és még boldogan hozzá is fűzte, milyen kis ügyes, hát tévézik...
Basszus, ott villództak a gyerek arcán a fények...
Jó cikk,teszik :)
Nekem is mondták már, hogy miért nem néz a 9,5 hónapos gyerekem miért nem nézi a Bogyó és Babócát (vagy mi a túró a neve...)???
Jó cikk.
És bizony beszélni kell róla. Akkor is, ha tudjuk, akkor is, ha már a könyökünkön jön ki.
Nem lehet elégszer elmondani.
Vissza a könyvekhez, vissza az élő szóban történő mesékhez, vissza az énekléshez, mondókázáshoz, vissza a fára mászáshoz, a labdázáshoz.
Mert ezek sok mai gyerek életében ismeretlen dolgok. Sokan csak az óvodában találkoznak először ilyenekkel.
Otthon meg marad a számítógép, tévé, okostelefon. Sok szülő még büszke is a 2 év körüli gyerekére, hogy milyen kis zseni. Ja, tényleg! Aki a képeskönyvet úgy lapozza, mintha okostelefon lenne. Igazi kis zseni! :)
Az én olvasatomban meg az a zseni, aki ha lapozza a képeskönyvet, kívülről fújja a több versszakos mesét. Mert anyával és apával együtt szokták nézni a könyveket. :)
Így-így!
Rossz, gonosz anya vagyok, szinte napi rendszerességgel harcolunk. A zuramra is ráférne egy kis nevelés e téren.
Ugrás a teljes írásra: A képernyők hatása a gyerekekre
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyerekekre NEM vagy legalábbis kevésbé veszélyes takarítószereket ismertek, használtok?
- Káros hatással vana chat a 10-14 éves gyerekekre?
- Csak csevegés a gyerekekről.Bármi ami velük kapcsolatos.
- Tudnátok mondani gyerekekről szóló zenéket mint például Cserháti Zsuzsa-Édes kisfiam slágere?
- Krimi, horror, híradó hatása a gyerekekre
- Média hatása a gyerekekre