Meddig kell főzni a zsemlegombócokat? (tudásbázis)
mi így szoktuk csinálni....
hát próbálkozzál...egyszer majdcsak sikerül
Hozzávalók:
# 5-6 db szikkadt zsemle
# tej
# só
# őrölt bors
# liszt
# 1-2 tojás
# pici olaj
Elkészítés: A szikkadt zsemléket felkockázom. Egy tepsibe pici olajat öntök, beleteszem a zsemlekockákat, és a sütőben néhány perc alatt megpirítom. A tejet összekeverem a tojásokkal, sózom, borsozom és beleforgatom a már kihűlt zsemlekockákat. Annyi lisztet adok hozzá, hogy kézzel formálható, jól összeálló gombócokat készíthessek belőle, amit forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzök. Ízlés szerint apróra vágott vagy szárított petrezselyemzöldet is adhatunk a masszához.
Én így csináltam.Főztem addig amíg írtátok de belül mégis olyan furcsa kemény az állaga.
így van az a biztos ha kiveszel egyet és megnézed..
mi kb ennyi ideig szoktuk főzni és jó szokott lenni....
de ez függ hogy milyen keménységüre készíted a masszát...
Nekem akkor már szétfő!!!
:-)
De ki lehet próbálni, kiveszel egyet, szétvágod, megnézed és attól függően hagyod még kislángon főni, hogy milyen a belső állaga.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell rizst főzni, hogy jó legyen?
- A nyers tarját meddig kell főzni?
- Meddig kell a töltött káposztát főzni?
- Meddig kell főzni a céklát?
- Hogyan kell készíteni a főtt gesztenyét? Meddig kell főzni, meg kell-e hámozni? Stb.
- Meddig kell kifőzni a cumit, a cumisüveg cucliját és meddig kell forralva adni a vizet a babának?