A nyers tarját meddig kell főzni? (tudásbázis)
Örömmel írom, remek lett, a sóssága nem zavaró, mert tésztával esszük.
Nem tudom, miért éreztem először azt az öblítős ízét, nincs semmi baja.
Másutt írtam, az első apró falat fura ízű, de csak a leve kellett egyelőre. Még a hűtőben pihen a maradék lében.
Egy részét milánóinak akarnám felhasználni.
Mivel nem nagy az egész, a másik része milánói ragu nélkül, az én tészta-adagomra megy majd. Mindkét változat bő sajttal.
Ha nekiállok kóstolgatni, még elfogy! :D
Gondolom azóta megfőtt.
Milyen lett?
Jaj, nekiállok már megfőzni...
Pontosan 33,2 deka.
Férj hazaér, "jajj de jó szag van.")
Feleség-----főzök.
-----Mit főzöl drágám?
...ha híg lesz, akkor leves.
...ha sűrű, akkor pörkölt.
.......ha odaég, akkor sült hús.
Persze van aki nagyon meg főzi/süti, pl.nagy összejövetelekre, mert gazdaságos.
Sok helyen bányásznapokon cigánypecsenyét sokáig hagyták az forró olajban, addig ameddig jött a vevő/fogyasztó. Mivel sertéshús, ajánlatos jól megsütni, a borsóka féreg miatt is......is.....
Rövid videó.....
A nyers tarját addig kell főzni, amíg nem lesz puha, ahogy Andi is javasolta.
A főtt tarját viszont felesleges főzni;)
Addig míg a magja, tehát közepe eléri a 82 C-fokot.
Egy vékony szelet sokkal gyorsabban kész mint mondjuk egy 3-kg.-os darab.
Hát a franc se tudja. :D
Én addig szoktam nézegetni amíg a fele el nem fogy.
További ajánlott fórumok:
- Egy éves kislányomnak milyen tortát csináljak? Amit kinéztem, abban nyers tojás sárgája kell... szerintetek se adjak olyat még?
- Hogyan kell rizst főzni, hogy jó legyen?
- Rántott karfiolt csinálnék. Panírozás előtt kell-e valahogy fűszerezni vagy sózni a nyers karfiolt?
- Lehet nyers krumpliból is rakottkrumplit csinálni, vagy mindenképp elő kell főzni?
- Töltött paprikához sok húst kevertem be... a kimaradtból mit tudnék holnap fözni? belevan keverve a nyers rizs is, igy nem könnyü variállni.
- Füstölt főtt tarját kell főzni?