Meddig érvényes egy recept amit az orvos ír fel? (tudásbázis)
Ha ennyire érzékeny vagy, jobban jársz, ha nem fórumozol.
Én nem is rád gondoltam.Ajánlom figyelmedbe a 15.hozzászólást.Nekem ez okoskodásnak jött le.Nem vagyunk egyformák.
Visszaolvasva, én inkább segítő szándékot láttam a hozzászólásokban, nem okoskodást. Ki-ki próbált segíteni, a maga módján. A magam részéről ismerem a rendeleteket, ezért próbáltam segíteni.
Nem biztos, hogy okoskodtak a hozzászólók, csak a változás miatt nem mindenki van tisztában vele, mint pl. én sem, aki évek óta rendszeres gyógyszerfogyasztó:-)
Köszi, ezt fogom csinálni.
csak annyit tennék hozzá( nem olvastam végig a hozzászólásokat) lévén,hogy egy oltás sorozatról van szó,nem érdemes várni vele egy hónapnál többet,és február,márciusban célszerű elkezdeni. Tb sem támogatja,olyan 4000 körül van az ára.
Köszönöm azoknak akik segítettek az OKOSKODÓK pedig nem ide valók.Ha nemtudja akkor inkább ne válaszoljon mindhogy kioktasson!
Szólj a dokinak. Receptet kaphatsz egyszerre 3 havit, csak kiváltani nem tudod. De így legalább csak a patikába kell elslattyognod. Nem mindegy.
Igen, eddig úgy volt, hogy 3 hónapit megkaptam, de utoljára, az új rendelet miatt csak egyet-egyet. 3 orvoshoz kell mennem, klf. receptekért, így bosszantó, mert mindenhol órákat kell várni. Aki kitalálta, biztosan nem jár orvoshoz:-)
Elvileg nem adhat előre ki receptet a doki, de megoldható.
Én 2 dobozzal íratok fel mindig a gyógyszeremből, külön receptre és természetesen külön váltom ki.
Én is szeretek tartalékolni a gyógyszerekből és pontosan azért, mert napi szinten kell szednem. Az, hogy van e otthon algopyrin vagy nincs, engem sem izgat, de a napi gyógyszerem az igen.
Rendes volt a patikus és nem is volt gond, mert elmentem a dokihoz és adott új receptet.:)
Nem minden rendelőben ajánlják fel a több havi felírást. Van ahol a betegnek kell kérni. Az orvos joga viszont eldönteni, hogy 2, vagy 3 havi gyógyszert ír fel. Legközelebb kérd!
Amúgy ez az eljárás a patikus emberségétől is függ! Jobb helyeken ezt úgy szokták, hogy odaadja teljes áron a lejárt receptre, majd, ha pár napon belül viszel egy új, érvényes receptet, visszaadja a különbözetet. Ez legális és törvényes, csak kevés patikus világosítja fel a beteget. Pedig nem éri őket kár, a TB kifizeti nekik a különbözetet.
De mi a gond? Egyszerre 1 havi adagot váltasz ki.
A receptet több hónapra megkaphatod előre.
Sajnos addigra elfogy:-((
1 havi adagot írtak fel, de azt kiválthatod 3 hónapig.
Amiről te beszélsz, az a gyógyszeradagolás, nem a recept érvényessége.
30NAP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Persze, hogy elírtam!
Tehát akkor újra írom:
A recept nem jár le, a gyógyszert kiadják rá 90 nap után is, de rendes áron, azaz a támogatás nem jár.
És a példa: az én gyógyszerem 90 napnál fiatalabb receptre 175 Ft, de ha 90 napnál öregebb a recept, akkor 1500 Ft.
Én évek óta szedek gyógyszert, mégis csak 1 hónapra írták ki.
Nem viccel! Válszthat a beteg. Vagy elmegy az orvoshoz, vagy orvosi ügyeletre a lejárt recepttel és újra felíratja, vagy pedig ha lusta, teljes árat fizet érte! 3 havonta meg kell, hogy érjen mindenkinek annyit az egészsége, hogy felkeresse az orvosát. Nem hoznak mindent a helyünkbe.
Az én egyik új receptemen így van:
Kiváltható: 2012....-től
Ellátva: 2012... -ig
De egy másikon nem így volt. Sajnos, azt már kiváltottam, így nem tudom megmondani.
"A recept érvényessége nem jár le, de ha 3 napnál régebbi, akkor nem jár már a támogatás."
Ezt én kizárt dolognak tartom.
A recept, a gyógyszer felírásának dátumától kezdve 3 hónapig érvényes, kivéve a gyógyászati segédeszközöket, az csak 1 hónapig. Egy receptre csak egy havi adagot lehet feírni. Most is írhat az orvos 2, vagy 3 hónapra külön vényekre, de abban az esetben a receptekre ráírja a dátumot, mikortól váltható ki. Indokolt esetben lehet egyszerre, egy receptre több havi adagot ís felírni, de az okát a vényen fel kell tüntetni! Pl,ha valaki külföldre utazik hosszabb időre és állandó gyógyszerszedésre szorul.
Az nem a recept érvényessége, hanem az, hogy a gyógyszer adag mettől-meddig elég.
Én 3 havi adagot szoktam felíratni és most az volt ráírva a receptre, hogy május 4-augusztus 4-ig.
Elvileg ezt azért találták ki, mert sokan gyűjtögetik a gyógyszereket. Tehát kiporciózzák.
További ajánlott fórumok: