2008-ban lejárt jogosítvány érvényesítéséhez elég az orvosi vizsgálat vagy újra vizsgát kell tenni? (tudásbázis)
Orvosi ervenyességet akar hosszabbítani. Azt a HO végzi, akinek elvileg tudnia kell a páciens aktuális állapotáról.
Ó, ha tudnád mekkora a várakozásiidő, hogy ilyen-olyan indokkal megvizsgálják vezethet-e némelyik ember, még idősnek sem kell hozzá lenni, és hidd el ennek mindannyian örülhetünk.
Mert, tudod az okát miért volt ez a hosszú kihagyás?
Nem azt írtam 100 %, csak azt megeshet, októl függően.
Én se vezettem 13 évig, 3 éve eldöntöttem, újra vezetni szeretnék, ne legyek máshoz kötve. Nem kellett semmi az orvosin kívül, de én önszántamból vettem 6 órát.
Már miért küldené? Szó sincs róla!
Az én lányom 30 évig nem vezetett, mert nem szeretett, mert kényelmesebb volt, hogy a férje furikázta. Most a férje unszolására vett 10 óra vezetést egy autósiskolában, elment az orvoshoz, mindenki csodájára járt a 30 éves jogsinak, aztán megkapta a frisset. A kutyát nem érdekelte, emlékszik-e még a KRESZ-re, meg h miért nem vezetett. Most élvezi a furikázást.
Mert? Tudod miért nem vezetett? Lehet olyan gyógyszert szedett, olyan betegsége volt ami alkalmatlanná tette.
Csak lehetőség, te sem és én sem tudok róla semmit, tehát egyikünk sem tud semmit,de ez is, az is megeshet.
Miért olyan elgondolkodtató? Egy ismerősöm épp azon van, hogy eladja az autóját, mert Londonban nem éri meg neki fenntartani.
Én is így vagyok vele. Teljesen egyetértek.
Én ennyi idő után a vizsgát sem tartom ördögtől valónak. A kresz egy párszor és valamelyest változott azóta. Arról nem beszélve, hogy gyakorlata sincs vagy nagyon kijött belőle.
Dehogy küldik, ha nincs alapból kizáró betegsége...
Esetleg orvosi bizottság elé küldi, alkalmas-e mentálisan, fizikailag a járművezetésre.
Azért elgondolkodtató, mi volt az oka, hogy közel 20 évig nem vezetett.
Az mit jelent, hogy "orvosod élhet az alkalmassági vizsgálattal is." ?
Ha, nem bevonták, szüneteltették, akkor elég az orvosi vizsgálat, de mivel 2008 nem most volt, az orvosod élhet az alkalmassági vizsgálattal is.
Elég az orvosi alkalmassági vizsgálat
Ugyan nem tudom, de orvosi vizsgálatra tuti szükség van. Tehát az orvoshoz menni kell. Feltételezem, hogy ő a választ is tudja. Találgatni nem kívánok.
További ajánlott fórumok: