Más lassan fél éve tetettem be a köldök piercingemet, de még mindig nem gyógyult be, mi lehet a baj? (tudásbázis kérdés)
Ez attol függ hogy kinek hogy regenerálódik a bőre de attól is hogy mivel kened.
Ha még nem próbáltad akkor própáld ki kamillával reggel és este (esetleg napközben ha nagyon szükséges) törölgesd a körbe.meglátod jobb lesz:)
Sziasztok!
Én 3 napja tetettem a köldök piercingemet, de nem piercingessel hanem barátnőm szúrta át.Minden steril volt mindent lefertőtlenítettünk előtte még a piercinget is kifőztük.Azt vettem ésre 3 nap után h kicsit fáj és a felső lyuknál kicsit fekete a bör és nagyon kicsi genny jön belöle.Kamillával kegetem naponta kétszer és oxicort sparvel is fujtam de azt már abba hagytam. szerintem jobb neki a kammila mert fertőtleníti.
szerintetek normális ha kicsitt gennyes és picit fáj?
Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat! :)
russodebby: a szilikon szerinted jobb? Azt általában jobban bírják?
Szia!
Próbáld meg octenisept spray-vel vagy clarasept derm spray-vel fújni.
Nekem január elején szúrták és már egyáltalán nem fáj és nincs is begyulladva.
Még azt is megpróbálhatod,hogy szilikon piercinget raksz bele.
szia nekem is ot honap kellett mire rendbe jott
azota eltelt 8 év de semmi gond vele
én azt csináltam hogy pálinkát vagy tiszta szeszt felszivtam injekcios tuben és végigfolyattam a két lyukon. igy fertotlenitettem
probáld ki
a jodot nem ajánlanám mert elszinezi a piercinget
Szia!
Anno nekem is nehezen gyógyult be, de nekem az Oxicort spray kb 1 hét alatt elmulasztotta, a váladékozást, gyulladást!Próbáld ki, nekem fél évnyi szenvedés után 1 hét alatt helyre tette:)!
Ooo :(
Nekem úgy tűnik az enyém a helyén van, nem jött kijjebb, és fájni se fáj, első ránézésre tényleg olyan mintha rendben lenne, csak néha még mindig jön a kis genny. Csak ez az állapot már vagy 4 hónapja stagnál.
Tényleg visszamegyek megkérdezni..
Személyes tapasztalat alapján:nekem ugyanez volt, mármint hogy megcsinálták (szúrták), betadinnal kellett kenegetni (bár sztem ez nem jó ötlet, mert szárít, ami itt nem épp előny), de egyáltalán nem javult, folyton gennyes volt és fájt... egy reggel arra keltem, hogy mellettem van az ágyban a piercing, egyszerűen -és ezt értsd szó szerint- KIKOPOTT a bőröm, és kijött a piercing.
Véleményem szerint a testem "nem tudta feldolgozni" az orvosi fémet, amiből az ékszer készült.
Azóta a heg megvan (mert persze magától összeforr utána), de újabb ékszerrel nem próbálkoztam.
Igen, vszínű az lenne a legokosabb, ha visszamennék megkérdezni :) Csak sosem fűlik hozzá a fogam, annyira nem szimpi a hely, és mindig fura emberek vannak bent, akiknek semmi dolguk csak téged néznek/fülelnek.. De rászánom magam mert ez fontos :)
Köszi a segítséget!!
Hát csak azzal szúrták szerintem...
Nem lehet,hogy a ruhád ér mindig hozzá,vagy a nadrág,és állandóan irritálva van?
Lehet le kellene kicsit ragasztani,hogy ne tudjon elmozdulni!
Vagy visszamenni,és a piercertől tanácsot kérni!
Hát,már pontosan nem emlékszem,de szerintem nekem is kellett egy fél év...
Nekem egy ideig a tövében volt egy kis seb,és az ékszer kicsit ferdén állt miatta..na ez addig volt így,míg magának csinált utat,és ha kiveszem látszik,hogy nem az eredeti szúrás helyén van a piercing...de így se rossz...csak ő magától utat csinált....
De amúgy teljesen jó lett,és azóta nincs vele semmi probléma.
Amúgy én nem kezelgettem semmivel anno..
És milyen a piercing?
Orvosi fém???
Mindent szépen betartok, nem fürdőzöm, nem szolizom, nem szaunázom, fertőtlenítem, hámosítóval is kenem, vigyázok rá. Nincs begyulladva, nem is piros, nagyon szép első ránézésre, de pár naponta ha megnyomom, még mindig jön belőle egy kis fehér genny.
Ez egyébként a harmadik próbálkozásom, elsőre és másodszorra is így jártam, csak akkor még nem vigyáztam rá ennyire, és gondoltam ez a baj, kivettem, megvártam míg begyógyul és szúrattam újra.
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a tetoválásokról és a piercingek-ről?Na és a viselőikről?
- Beszélgessünk a piercingekről!
- Mit gondoltok arról, ha egy anyuka piercinget szúrat?
- Terhesség alatt a köldök piercinget mennyi ideig lehet hordani?
- Hogyan tegyem vissza a piercingem?
- Mennyi idő múlva lehet piercinget ugyanoda rakatni, ahol régebben volt?