Mandulatorta recept
A Mandulatorta hozzávalói:25 dkg durvára tört, vagy darált mandula
25 dkg nádcukor
5 tojás
egy-egy csipet só, fahéj
egy citrom reszelt héja
kevés vaj és liszt
hintéshez porcukor
tálaláshoz tejszínhab
A Mandulatorta elkészítési módja:
Egy tortaformát kivajazunk, kevés liszttel megszórunk; annyival, amennyi a vajba beletapad. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, majd fokozatosan, evőkanalanként hozzáadjuk a darált mandulát, fakanállal kavarjuk. A végén már nehéz lesz, ekkor kell hozzáadni a fahéjat és a citromhéjat. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A mandulás tojássárgákhoz fokozatosan (evőkanalanként) hozzáadjuk a tojáshabot, fakanállal óvatosan összedolgozzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsül.
Porcukorral kissé meghintve, esetleg tejszínhabbal tálalható.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2019. jún. 11. 10:49
A mandulatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.