Sárgarépa bombon recept
50 perc
A Sárgarépa bombon hozzávalói:
50 dkg sárgarépa
20 dkg cukor
1/2 narancs reszelt héja
A Sárgarépa bombon elkészítési módja:
A sárgarépát megtisztítom, leszeletelem, és kevés vízben, a narancshéjjal együtt megpárolom. Botmixerrel pépesítem, hozzáadom a cukrot, és lassú tűzon, állandó kevergetés mellett lekvársűrűségűre főzöm. Amikor kihűlt, gombócokat formálok belőle.
Ha kevés az időm, illetve a türelmem, lerövidíthetem a készítés idejét azzal, hogy a még meleg masszához - a mixerelés után - a cukor mellett hozzáadok 20 dkg kekszport és diónyi vajat v. margarint, mindezeket jól összedolgozom, és így formálok belőle golyócskákat. A végén kekszporban megforgatom őket, és kínálom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9cf0877606, 2019. máj. 9. 05:10
A sárgarépa bombon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.