Somlói galuska cukor nélkül recept







Piskótához:
- 3 db egész tojás
- 45 g liszt
- 5 g zsírszegény kakaópor
- 5 g sütőpor
- 10 g dia-wellness negyedannyi édesítő (ízlés szerint lehet
kevesebb vagy több
Pudinghoz:
- 1 zacskó (40 g) Dr Oetker vaníliás főzös pudingpor)
- 390 g cukormentes mandulatej
- 200 g mascarpone light
- 30 g dia-wellness negyedannyi édesítő (ízlés szerint lehet
kevesebb, vagy több)
Öntethez:
- 20 g sovány kakaópor
- 50 ml víz
- 10 g dia-wellness negyedannyi édesítő (ízlés szerint lehet
kevesebb vagy több)
+ 50 g durvára darált dió

Somlói
A Somlói galuska cukor nélkül elkészítési módja:
A piskótához a tojásokat szétválasztom. Fehérjét kemény habbá verem (ezzel kezdem, akkor nem kell elmosni a kézi mixert). A sárgáját az édesítővel fehéredésig verem, majd hozzáadom a fehérjéhez és homogénné keverem. A lisztet, kakaóport, sütőport elkeverem és lassan a habhoz szitálom. Sütőpapírral bélelt kis tepsiben (kb. 20x25 cm) 160 fokon kb. 25 perc alatt megsül. Hagyom kihűlni. A pudingporhoz adom az édesítőt és lassan adagolva hozzá a tejet, elkeverem. Felfőzöm. Még melegen hozzáadom a mascarponét és a kézi mixerrel alacsony fokozaton kicsit keverem. Az öntethez valókat összekeverem, míg sima nem lesz (ha a vizet egy picit megmelegítem, gyorsabban megy). A piskótát kis kockákra vágom (lehet egyszer keresztben is elvágni a lapot). Egy tál aljába teszek egy sor piskóta kockát, ráteszem a fele adag pudingot, megszórom a dió felével és az öntet felét is rácsorgatom. Jöhet a következő sor, ugyanígy. Hűtőbe teszem, hagyom kicsit összeállni. Fehérje tartalom: 6 g/100 g Az adatok 100 g kész süteményre vonatkoznak.
Ízlés szerint lehet az öntethez rumot vagy rum aromát adni.
Természetesen cukorral is működik. És lehet ch csökkentett lisztet is használni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bogancs71, 2019. máj. 6. 14:18
A somlói galuska cukor nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.