Mandarinos, mákos morzsatorta recept
A Mandarinos, mákos morzsatorta hozzávalói:15 dkg margarin
1 tojás
25 dkg finom liszt
13 dkg finom kristálycukor
1 citrom reszelt héja
7,5 dl tej
2 zacskó pudingpor (tejszinízű)
50 dkg cukrozott darált mák
2 doboz mandarinkompót lé nélkül
10 dkg porcukor
2-3 evőkanál citromlé a máznak.
A Mandarinos, mákos morzsatorta elkészítési módja:
A megolvasztott margarint hűlni hagyjuk, a lisztet a cukorral, tojássárgájával, citromhéjjal és a margarinnal morzsalékosra gúrjuk. A massza felét a margarinnal kikent 26 cm-es tortaformába nyomkodjuk. 6 dl teje felforralunk, a maradék tejben elkeverjük a pudingporokat és állandó keverés mellett megfőzzük pudingnak, kicsit hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét habbá verjük . A cukrozott mákot a pudingba keverjük, majd a kompótot és a tojásfehérjét is.. a tortalapra simítjuk és megszórjuk a maradék morzsával (én összegyúrva jó előre a fagyasztóba teszem és nagylyukú reszelővel lereszelem) befedjük. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 60 percig sütjük. Szükség szerint letakarhajuk alufóliával is.. A félig kihűlt tortát megkenjük a jól kikevert citromos mázzal és száradni hagyjuk.
elkészíthető barack-, őszibarack vagy más kompóttal is, csak apróra kell vágni..
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: labionda, 2011. dec. 9. 18:30
A mandarinos, mákos morzsatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.