Tökéletes mézeskalács recept
A Tökéletes mézeskalács hozzávalói:A tökéletes mézeskalács
Szerző: Házisáfrány - 2011. december 1. csütörtök
500 gr liszt
250 gr méz
100 gr cukor
120 gr vaj
csipet sütőpor
1 tk vanília kivonat
2 tojássárga + 1 tojás a kenéshez
1 ek kakaópor, hogy szebb legyen a színe
1.5 tk fahéj
1 tk szegfűszeg
1 kk őrölt gyömbér
1 kk kardamom
Kevés szerecsendió és szegfűbors
A díszítéshez
2 tojásfehérje
300 gr porcukor
1 kk citromlé
A Tökéletes mézeskalács elkészítési módja:
Keverd a lisztet a cukorral, sütőporral, kakaóporral és fűszerekkel alaposan össze. Melegítsd a mézed a vajjal, és ha a vaj már puha, öntsd lisztes keverékhez. Add hozzá a két tojássárgát, majd gyúrd össze. Pihentesd 1-2 órát, majd nyújtsd 4-5 mm vastag lappá, és szurkálj belőle formákat. Kend meg a tetejét a tojással, majd 180 fokos sütőben süsd addig, míg enyhén el nem kezd barnulni. Verd a fehérjéket a citromlével kemény habbá. Szitáld bele a porcukrot, majd keverd jól össze. Töltsd kicsi zacskóba és vágj az egyik sarkán minél kisebb lyukat. Rajzold közbe a formákat, majd tedd langyos, 60 fokos sütőbe, hogy a cukormáz rászáradjon kb. 30 percre. Ha így szárad meg, nem fog leperegni róla.
Fűzz át rajta szalagot és akaszd a fára! :-)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: batarine, 2011. dec. 8. 16:44
A tökéletes mézeskalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.