Hercegnő kalácsa recept
A Hercegnő kalácsa hozzávalói:20 dkg puha vaj
20 dkg cukor
2 narancs
5 tojás
25 dkg liszt
10 dkg étkezési keményítő
3 tk sütőpor
6 cl narancs-, citrom- vagy baracklikőr
30 dkg étcsokoládé
néhány csepp étolaj
A Hercegnő kalácsa elkészítési módja:
1. A vajat habosra keverjük a cukorral, belereszeljük 1 db narancs alaposan megmosott és megszárított héját, majd a tojásokat egymás után hozzákeverjük. 2. A lisztet a keményítővel és a sütőporral elvegyítjük, és evőkanalanként a tojásos masszához adjuk. 3. A formát jól kivajazzuk, beszórjuk zsemlemorzsával, beleöntjük a tésztát, tetejét simára egyengetjük, és előmelegített sütő alsó részére téve készre sütjük. 4. Ha megsült, rácsra borítjuk és fél napig állni hagyjuk. 5. A süteményt hosszában 6 lapra vágjuk, és a lapok egyik oldalát megmártjuk a kifacsart narancsok levével elkevert likőrben, vigyázva, hogy a tészta ne ázzon el. 6. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, tejjel lazítjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd a tésztalapok likőrbe mártott oldalát egyenként megkenjük a csokival. 7. A sütit eredeti formájára összeállítjuk, és a tetejét, valamint az oldalait megkenjük a megmaradt csokoládéval. (A csokiba pár csepp olajat csepegtetünk, hogy a bevonat fényes legyen.) 8. A kalácsot hagyjuk teljesen megdermedni, majd háztartási fóliába csomagolva, hűvös helyen másnapig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
180°C
tepsi mérete:
24x11x7 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. dec. 7. 20:10
A hercegnő kalácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.