Mammográfiával kapcsolatos kérdések (beszélgetés)
Szerintem meg nem így van.Az egy dolog, h a háziorvosom mire utalt be, ott a mellvizsgálat előtt az orvos először kikérdezett, h miért vagyok ott, mi a baj.Az valóban úgy van, h 35 év alatt (nem 40 már ha jól tudom, de ez nem tuti), ha nincs semmi panaszod, csak szeretnél egy szűrést, akkor mellultrahangra küldenek a kor miatt, és nem mammográfiára, de ha panaszod van akkor viszont komplex mellvizsgálat (mammográfia+mellultrahang) következik, ha jól tudom már 30 éves kortól.
Ez baromság szerintem. Anno, 35 év felett ajánlották, és én igénybe is vettem a szűrés lehetőségét. Most pedig minden évben megyek.
Gratulálok az orvosodnak. A fiatal szervezetednek akkora lórúgásnyi sugarat adott...
40 év alatt egyszerűen elzavarnak mammográfiáról, hacsak nincs a családi anamnézisedben olyan, ami indokolná, vagy nem lobogtatsz a kezedben egy ultrahangos eredményt, ami ezt indokolná.
Persze nem a te hibád, ne így értsd, de így nagy butaság volt kérnie.
Háziorvos is tud adni beutalót, 40 év alatt is csinálnak mammográfiát (nekem is csináltak), ha valami problémád van ált komplex mellvizsgálatra ad beutalót a doki, először mammográfia, aztán annak a leletének kiértékelése után mellultrahang. (Kijössz mammográfiáról, kb 30 perc várakozás után másik ajtón be és mellultrahang)Legalábbis nekem így volt
Amikor én csomót tapintottam a mellemben, majd két hónapot kellett várnom a soromra, olyan várólista volt..nah, akkor olyan ideges lettem, hogy sorra hívtam a magándokikat, hogy ki az aki máris, és most rögtön tud fogadni.
Szóval ne halogasd..
Én háziorvostól is kaptam már!Többször voltam,controllon is,így Ő adott ha kellett beutaló!
Ne "ne örülj", hanem saját egészséged érdekében cselekedj. Én, onkológiára járok, ahonnan kapom a különböző beutalókat, de ez szerintem területenként változó lehet.
ennek örülök vaczila... :)akkor majd kérek is.köszönöm
Köszönöm kiscicalány.Akkor majd megérdeklődöm részletesebben a házidokitól,úgyis megyek hétfőn hozzá.
Háziorvostól is kérhetsz beutalót, én épp a héten kértem.
40 év alatt nőknek szigorúan csak ultrahangot csinálnak, kivéve, ha már ultrahang igazolt valamilyen eltérést.
Háziorvos, vagy nőgyógyász tud emlőultrahangra beutalót adni, vagy magánba is mehetsz, de az zsebbenyúlós dolog:/
én még messze vagyok a 45 től,viszont találtam az egyik mellemben egy részt ami nyomásra fáj.ezért érdeklödöm hogy is mennek etéren a dolgok
köszi,ennek nem örülök,azt hittem meguszom a nődokit.
azt hiszem, 45 felett ők küldik a meghívót
Kell beutaló és úgy tudom a nőgyógyász adja.
Hogyan zajlik egy ilyen vizsgálat?Kell beutaló?Ha igen a háziorvos adhat?
Köszönöm a válaszokat
További ajánlott fórumok: