Mamám almás lepénye recept
5732 kcal
896,3 gramm
1,5 kg alma
60 dkg liszt
1 cs. sütőpor
15 dkg cukor + 15 dkg porcukor
15 dkg zsír
1 tojás + 1 sárgája
2 dl tejföl
2 cl rum - szerintem ez sok bele, de aki nagyon rumosan szereti, annak tuti tetszeni fog
3 evőkanál prézli
késhegynyi fahéj
A Mamám almás lepénye elkészítési módja:
Töltelék: Másfél kiló almát megtisztítunk és 15 dkg porcukorral, víz nélkül péppé főzzük. Ha kész, 3 evőkanál prézlit, 2 cl rumot /ez akár el is hagyható/ keverünk közé. Késhegynyi fahéj is mehet bele. 60 dkg lisztet 1 cs sütőporral, 15 dkg cukorral és 15 dkg zsírral elmorzsolunk. 1 tojással és 2 dl tejföllel összegyúrjuk, kétfelé osztjuk. Egyik felét nagy tepsi nagyságúra elnyújtjuk, almatöltelékkel vastagon bevonjuk, a másik lapot ráborítjuk, tojássárgájával megkenve, villával megszurkálva, forró sütőben világossárgára sütjük.
Mamám javaslata szerint kicsivel több tejföl is mehet bele!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0f4d8711e7, 2010. okt. 27. 07:57
A mamám almás lepénye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.