Málnapuding rumos gyümölccsel recept
A Málnapuding rumos gyümölccsel hozzávalói:1 liter tej,
2 evőkanál cukor,
2 csomag málnás pudingpor,
tojáslikőr,
eper a díszítéshez,
rum
A Málnapuding rumos gyümölccsel elkészítési módja:
A pudingport elkeverjük a cukorral, és annyi tejjel, amennyit a tasakon lévő leírás tartalmaz. A többi tejet felforraljuk. A tűzről levéve folytonos keverés közben beleöntjük a pudingkeverékbe, és újból felfőzzük, de csak forrpontig, nehogy összecsomósodjon. Hideg vízzel kiöblített formákba öntjük. Hűtőszekrénybe téve megvárjuk, amíg megdermed. Fogyasztás előtt tálra borítjuk, körberakjuk a megtisztított eperszemekkel, rummal, tojáslikőrrel körbelocsoljuk. Ha nem gondolunk a kilóinkra, még tejszínhabbal is díszíthetjük. Igazi tavaszi nyalánkság.
Ha nincs otthon málnapuding, csak vanília, keverjük ki a pudingport tejjel, és tegyünk hozzá 5-6 evőkanál málnaszörpöt vagy lekvárt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. márc. 14. 08:37
A málnapuding rumos gyümölccsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.