Május 1. Nosztalgiázunk? (beszélgetés)
Kivételesen neked elárulom itt a füledbe súgva, hogy ne hallja senki más, tudod itt a nyilvánosban amit olvashat bárki a világon, hogy nekem olyanféle fantasztikus jó érzésem van Május elsejével kapcsolatban.
A bírósági épületben töltöttem pár órát, rendezvény volt, eskü után amerikai állampolgárrá avattak.
Most aztán okosabb vagy mint a reggeli órákban voltál.
Most hallottam erről először, megnéztem mi ez, azért másoltam be, hátha más sem hallott még róla.
Persze, hogy él!:) De nem csak szerelmesek ajándéka.
Nálunk a fiuk állítják a lányos házakhoz.
Úgy látszik, nem.
Pedig itt májfának hívják, és ez viszolyogtat.
Valóban.
Persze megélni a klasszikus kort jobb mint az alternatív.
No nem úgy gondoltam. Sőt nagyon is örültem neki én is.
Mert ugye egészen másképpen látjuk a világot életünk különböző szakaszaiban.
Elsőnek az orgonavirág illata jut eszembe, de sok minden más is.
Pl. nyakamra kötötték a piros kendőt, és azt mondták márpedig úttörő vagyok ha tetszik ha nem.
Itt abbahagyom, nem folytatom, csak olvasok.
Igen, ez a főváros volt.
Itt vidéken ahol én élek úgy zajlott ahogy leírtam.
Áááá, ez nem így volt.
Én szerettem felvonulni. Gyerekként a szüleimmel és a testvéreimmel mentünk azzal a vállalattal, ahol dolgoztak (Hungexpó).
A felvonulás után a városligetben a munkahelyük központjában (nem rég bontották le) az udvaron voltak kirakva asztalok és székek, ahol virslit ettünk (de finom volt az!), szörpöt ittunk, vattacukrot ettünk, majd elmentünk az állatkertbe, utána a vidámparkba, lufit kaptunk, visítottunk a hullámvasúton. Estére értünk haza, amikor kezdődött a felvonulók kérték:D
Nagyon jó napok voltak ezek.
Aztán később a barátnőmmel mentünk (tiniként úgy 15-18 évesen), akkor már igazi buli volt, mert vittünk gombostűket és ollót. Azzal szórakoztunk, hogy elvágtuk a lufikat tartó madzagokat és elrepültek a lufik, vagy a gombostűvel kilyukasztottuk. Igen, ez gonosz volt, de nem a gyerekek lufiját eresztettük szélnek;)
Ja, és imádtuk a barátnőmmel énekelni a mozgalmi dalokat. Éljen május elseje, énekszó és tánc köszöntse, zengő zene szól pajtás... és még az Internacionálét, Lenin dalt, Vörös Csepelt, Orosz himnuszt, és az összest:D
Aztán volt olyan május elsejém, amit olvasással töltöttem, a nagymamám kertjébe.
És ugye április 30-án a Tabánba mentünk LGT koncertre. De jó volt!
🤣🤣
Mindig elindulni nehéz munkába.
Tudom hát. Dilis vagy! :D ❤️
További ajánlott fórumok:
- Bakelit lemez, audio-video kazetta. Nosztalgiázzunk?
- Szoktatok nosztalgiázni? Szeretettel gondolni a múltra?
- Mi is voltunk gyerekek, avagy nosztalgiázzunk... Írd le, hogy milyen csínytevéseket követtél el!
- Hogyan kell elkésziteni a nosztalgia krémest?
- Hol van egy jó nosztalgia disco Hatvan környékén?
- Ti is szoktatok nosztalgiázni?