Bakelit lemez, audio-video kazetta. Nosztalgiázzunk? (beszélgetős fórum)
Ez nekem is probléma volt, amikor új tv-t vettem, és a régi módszerrel nem lehetett megtalálni a video csatornát. A TV szerelő azt javasolta, hogy tegyek be egy gyári Videokazettát állítsam lejátszásra és addig futtassam a csatornákat, amig nem látom a VIDIkazettán lévő műsort. Na az a video kazetta, nekem bejött.
Bevallom, amióta nincs HBO-m,és más filmcsatornát dem tudok, ami reklámmentes nem veszek fel tv-ről semmit. Nem tudom mit fogok csinálni a meglévő videokazettákkal elég sok helyet foglalnak el, de van közöttük oéyan, ami még megnéznék. Bár, ha fenn van az interneten, mint szinte minden tv-n leadott film, akkor nélkülözhetők.
Az a helyzet, hogy eddig kb. 4-szer cart be a boxunk, cserélni kellett, és így ugyebár odalettek a felvett filmek is.
Meg volt olyan eset, hogy megnéztem, de annyira tetszett, hogy még egyszer akartam valamikor.
Igazából amit tudok, én megveszem dvd-n, főleg ha kedvező az ára.
Az viszont igaz, hogy porfogó, szó szerint:-))
Szerintem felesleges innen másolni, hiszen ide azokat a filmeket veszed fel, amiket akkor nem tudtál megnézni, amikor leadták. Annyit nem érnek, hogy hosszú életűvé tedd. Amikor UPC-ek voltunk, akkor mi is ezt tettük, mármint felvettük, megnéztük, akkor, amikor kedvünk volt hozzá aztán töröltük, mert minek kellenének?
A férjem viszont valahogy összekötötte a DVD írónkkal és átvett olyan filmet, amiket érdemesnek talált arra, hogy majd máskor is megnézzük. Szerintem az összes adathordozó csak porfogó. Csak a családi felvételeket kellene megtartani semmi mást.
Van jó néhány darab mindegyikből.
Bakelit lemezt még ma is előszeretettel vásárolok, ha olyan antikváriumban járok ahol árulnak ilyeneket.
Miskolcon a színház mellett van egy ilyen bolt, ha ott járok mindig bemegyek.
TV-m már régen nincs, amikor többször tönkrement, eladtam és vettem egy tv kártyát a gépbe
A monitoron nézem a tv-t is
TV kártya van a pc-ben és van olyan funkció hogy felvétel
A pc wincseszterére veszi avi formátumban
És onnan valami adathordozóra ki tudod másolni?
Nekünk UPC boxunk van, arra vesszük fel, amit meg akarunk nézni.
Tévéből a legegyszerűbb dvd-felvevőre rögzíteni.
Nekünk olyan van, amiben van winchester is, arra is felvehetek bármit, meg tud dvd lemezre is felvenni vele
TV kártya a pc-be,
vagy ma már kapni olyan tv-t amihez nagykapacitású wincseszter is csatlakozik
Hahaaaj! Micsoda nosztalgia rovat!
Van egy ilyenem, de sajnos trehányság miatt nem fejeztem be a felújítását
Az erősitője már megy, de pick-up-ot kellene bele venni
50 kislemez megy bele és 2Ft-ossal működik
A lemez digitalizálás nem egyszerű jó minőségben
Audacty program
a legjobb hozzá és persze csatlakozó zsinórok a lemezjátszó és a pc összeillesztéséhez, de vannak más buktatók is benne
És persze lapul itt egy Phillips lemezjátszó, egy 8mm-es vetítő filmekkel
A filmek digitalizálásához már profi studió kell
Egy mágneses szalag lényegében a kazetta. Hiába jó minőségű a szalag, ha megmásnesezik, akkor újrarendeződik rajta a kódolás, ezért lehet a rajta lévő adatokat egy mágnessel se perfc alatt megsemmisíteni. Nem tudom, hogy mekkora erő kell hozzá, de hirtelen a hangszóró jutott eszembe, ami mágneses, és egy videokazetta a közelébe kerülhez.
A hőingás meg lágy anyagokat könnyen tud deformálni, és a szalag alapanyaga az. DE ez tényleg csak tipp.
Ha fontos az adat, tényleg célszerű minél előbb menteni.
Pl. ezért kellhet valakinek egy kazettás Blaupunkt magnó, ami "semmit sem ér" :o)
Vagy beszerzel megfelelő kimenetű lejátszót, összekapcsolod a géppel, és konvertálod, vagy beviszed egy olyan üzletbe, ahol ezt megteszik helyetted.