Májgombóc levesbe recept
A Májgombóc levesbe hozzávalói:50 dkg sertés máj
1 kissebb vöröshagyma
só, bors
zsemlemorzsa
2 db tojás
A Májgombóc levesbe elkészítési módja:
A májat vagy ledarálom,vagy apritóba teszem a hagymával együtt,sózóm-borsozom, majd annyi zsemlemorzsát teszek hozzá,hogy egy massza legyen belőle,majd apró golyócskákat formálok belőle. Levesbe kifőzőm.
Ugyan igy csinálom darálthúsból is.
Nagyon jó fagyaszani. Ha kicsi a helyünk a mélyfagyasztóban, akkor 20cm-nudlira formálom és kis helyen elfér, majd felolvaszom és ugy formálok gombocot belőle.
Ha mint gombocot fagyasztom akkor egy napig tálcára rakom és igy nem ragad össze,másnap rakom zacskóba.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. júl. 9. 17:24
A májgombóc levesbe elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.