Magvas pogácsa recept
A Magvas pogácsa hozzávalói:
30 dkg liszt
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 tojás
só ízlés szerint
1 csomag szárított élesztő
1 kiskanál cukor
1,5 dl langyos tej
1 dl olívaolaj
1 evőkanál búzasikér
lenmag
A Magvas pogácsa elkészítési módja:
A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a cukrot és a szárított élesztőt. Hozzáadjuk a langyos tejet, felfuttatjuk az élesztőt. Utána hozzáadjuk a többi hozzávalót és géppel összedolgozzuk, amíg sima állagú tésztát kapunk, és elválik a tészta az edény falától. Egy órát kelni hagyjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tetszőleges nagyságú pogácsákat szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, még egy fél órát kelni hagyjuk, és sütjük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. szept. 22. 05:16
A magvas pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.