Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Borsóleves galuskával recept

Borsóleves galuskával recept

A Borsóleves galuskával hozzávalói:
50 dkg zöldborsó
2-3 evőkanál étolaj
szárított petrezselyemzöld
2 liter maradék húsleves vagy víz (ha leves helyett vízzel készül, kicsit több fűszer kell bele, és egy plusz leveskocka)
2 evőkanál liszt
ízlés szerint só és őrölt pirospaprika

Galuskához:

1 tojás
2 evőkanál liszt
csipet só


Borsóleves galuskával

A Borsóleves galuskával elkészítési módja:
Egy fazékban az olajom megpároljuk a zöldborsót, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, pirospaprikát. Amikor a borsó megpuhult, megszórjuk a liszttel, összeforgatjuk, majd felengedjük a levessel és felforraljuk. Amíg a leves felforr, a tojásal, pici sóval, kikeverjük a lisztet. A galuskatésztát egy nagy kanálba tesszük és egy teáskanállal apró galuskákat szaggatunk a levesbe. Ha kiszaggattuk az összes galuskát, újra felforraljuk az egészet és forrón tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A borsóleves galuskával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook