Borsóleves galuskával recept
A Borsóleves galuskával hozzávalói:50 dkg zöldborsó
2-3 evőkanál étolaj
szárított petrezselyemzöld
2 liter maradék húsleves vagy víz (ha leves helyett vízzel készül, kicsit több fűszer kell bele, és egy plusz leveskocka)
2 evőkanál liszt
ízlés szerint só és őrölt pirospaprika
Galuskához:
1 tojás
2 evőkanál liszt
csipet só
A Borsóleves galuskával elkészítési módja:
Egy fazékban az olajom megpároljuk a zöldborsót, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, pirospaprikát. Amikor a borsó megpuhult, megszórjuk a liszttel, összeforgatjuk, majd felengedjük a levessel és felforraljuk. Amíg a leves felforr, a tojásal, pici sóval, kikeverjük a lisztet. A galuskatésztát egy nagy kanálba tesszük és egy teáskanállal apró galuskákat szaggatunk a levesbe. Ha kiszaggattuk az összes galuskát, újra felforraljuk az egészet és forrón tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. szept. 16. 16:22
A borsóleves galuskával elkészítési módja és hozzávalói.