Magánnyugdíj banki hozam visszatérítés (beszélgetés)
Azt az összeget kapjuk vissza, amit az egyenlegértesítőben feltüntet a mny-pénztár?Vagy abból levonnak még vmit?Tudja vki?
Nekem szerencsém volt,mert az ING-nél 11 százalék volt a hozam.
Határidőnek én júl31-t tudtam.
Mi kaptunk április közepén egy nyomtatványt, amit ki kellett tölteni és április végéig visszaküldeni. (Ez egy internetről is letölthető nyomtatvány volt)
Az összeget már februárban az azonosító és a TAJ szám alapján meg tudtam nézni. Ez az összeg szerepelt a postán kapott levélben is.
Már csak várni kell .... :)
hát igen, bizony van helye
engem is ezért érdekel, de tervezni nem lehet és nem is akarok mert akkor csalódás ér
majd akkor ha utalták :)
Mi is kaptunk egy papírt a beküldendő nyomtatvánnyal.
Kihámoztuk, h kb mennyi az az összeg amit állítólag vissza kapok ( Budapest Bank )
De aki nálunk a Alians-nál van az csak a nyomtatványt kapott amit vissza kellett küldeni.
Azért kérdezem mert mintha olyat hallottam volna, h eltolódik mert az állam ellenőrizni akarja, h bankok rendesen számolnak-e el a hozammal.
Akik kiléptek a magán nyugdíj rendszerből és átmentek állam bácsihoz azok a banki hozamot vissza kapják.
Eddig arról volt szó, h Augusztus végéig mindenkinek meg kell kapnia és Május végéig meg kell kapniuk az egyenleg értesítőt.
Tud erről valaki valamit???
Mert eddig semmilyen papír nem jött / a családtagoknak sem akik más bankoknál voltak.
Most akkor hogy is van???
Mert nagyon elvesztem a dologba :)
További ajánlott fórumok:
- Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt?
- Hogy lehet most feleannyi a magánnyugdíj-pénztári hozamom, mint egy évvel ezelőtt?!
- A magánnyugdíjpénztárban levő hozamot ki lehet venni? Úgy mint esetleg az önkéntes nyugdíjpénztár hozamát.
- Ha az inflációnál nagyobb a magánnyugdíj pénztárban a hozam, akkor kivehető?
- Meddig lehet nyilatkozni a magánnyugdíj pénztár hozamáról? Kiveszem vagy meghagyom az államnak...
- Márc. 31-ig kell nyilatkozni a magánnyugdíjpénztár tagoknak a hozamukról vagy a levelet kell megkapniuk addig?