Ma van Luca napja. Többek között nem szabad mosni. Erre... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Többeknek van ilyen vagy hasonló,,sajnálom.Remélem nem vírus.
Jobbulást,, 🤗
De jó!
Én még ilyeneket sem csináltam. Remélem nem baj, ha csak holnap gyömöszölök fokhagymát😁😁😁
A férjem az előbb mondta, hogy Luca napján nem szabad takarítani!
Én meg mondtam, hogy eszembe se jutott, hogy csináljam:DDDDD
Luca széket csinál itt valaki?;)
Nagyon jó játék lehetett:)
Nem baj ,sőt az az igazi ha felejtjük el ezeket,,anno a kislányom arcát is mindíg "megmostam" az első hóval,,hogy szép legyen:)) Játék volt ez is,,nem is tudom honnan jutott eszembe,,de ha jött a hó láttam rajt hogy már csillog a szeme a kis mókától:)
Nálunk a nagymamám mindig pogácsát készített Luca napra, amelyek közül néhányba aprópénzt rejtett és azzal együtt sütötte meg őket. Olyan babonát örökített át, amely szerint aki megtalálja a pénzes pogácsát, az gazdag lesz.
Természetesen tudta, hogy melyikben van pénz és azt rakta elénk, hogy örüljünk.
Babona,népszokás,,kedves mese,hagyomány,mindegy minek nevezzük.
Ma már nem hisszük ,de kis vidámság ránk fér hogy kicsit viccelődjünk rajt,vagy beszélgessünk róla.
Karót ki lehet venni a hátsóból.
Fél órája jöttem rá, hogy Luca napja van. A reggelt mosással inditottuk. Sütöttem halat. Azóta lesikáltam a konyhát is.
Most mi lesz?
Szerintem semmi. 😊
Még nincs vége a napnak, lehet csapadék :)
Amúgy meg tényleg érdemes figyelni, hátha bejön. Mondjuk kíváncsi vagyok, hogy július-augusztusra hogyan jósolja meg a 40 fokos meleget :D
Mától minden nap egy hónap időjárásának felel meg.
A mai nap időjárása mutatja januárt.
Ezek szerint januárban hideg napos idő lesz, csapadék nélkül. Legalábbis itt felénk.
Holnap a februári időt tudjuk meg.
Anyukám hitt benne. Én is figyelem és valóban nagy valószínűséggel bejön.
De szerencsém van, hogy tegnap mostam ! :)
Ma kell elvetni a búzát a cserépbe, hogy Karácsonyra legyen ! ( Ha jól tudom...)
További ajánlott fórumok:
- Titkos napló, vannak tagok, akik már egy hónapja be sem léptek a hoxára...hagynád az olvasóid között?
- 3 éves lányomnak epret adtam 2 napja. A kezén az ujjak között piros, az ujjak végén piros pici hólyagocskák vannak és viszketnek, mi lehet?
- Amikor megnyitom a startlapot, most eltüntek a fönti címkék.Többek között a 'könyvjelzők" cimke is.Hogy tudnám visszaállítani?
- Mit játszunk? Legyen jó hangulat!! Vannak jó ötleteitek? A szabadság első napján együtt a csapat
- Milyen szabadtéri esküvő helyszíneket tudnál Budapest-Gödöllő között ajánlani?
- Valaki ismer olyan receptet, amely többek között reszelt répából és mézből készül?