Ma hallottam először erről az árfigyelő rendszerről. Csak... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Visszavedlik fogyasztóvá 😀
Nem megy ez neki, eltéved a bolti útvesztőben. Inkább más téren ügyeskedik.
Éppen arról beszélgettünk, hogy a hús ára nem megy lejjebb. De ha belegondolunk, a korábbi olcsóbb ár volt irreális... ha újra ezer ft körüli lenne, gazda lehúzhatja a rolót. Kicsit éljük bele magunkat az előállítási költségekbe, munkába, annak megélhetésébe.
Eddig minden ismerősöm azt mondta, carik rája, legyen olcsó...
Ingyen ebéd nincs, ez ma is így van.
Egyik most fizeti az üzemanyagot, a másik előre kifizette a beruházással vagy épp törlesztéssel most is fizeti.
Akinek jó, használja ki a lehetőséget eme találmányban.
Mutasd melyik az, hogy működik?
Linket dobjad !
Nekem is volt ismerősöm aki a járvány alatt elvárta volna a gyerekétől, hogy ezt itt, azt ott, amazt amott,
de nagyon gyorsan leszoktatták erről a kedves mamát. Azóta jó neki ami van vagy elmegy saját maga és megveszi. De szerintem munka után és egyébként sem várható el senkitől, hogy 6-8 üzletbe vásárolja össze amit kell. Nekem eszembe sem jutna. Ha gyalogosan tömegközlekedve azért, ha autóval azért, arról nem beszélve, hogy ez mind plusz idő.
A települések döntő többségében van jobb esetben 2-3 üzlet, azok sem az árfigyelő rendszerben feltüntetett hálózatok, ők aztán nézhetik, nem sokra mennek vele.
Nincs dömping azokból a városokból, ahol mind a 6 üzletlánc megtalálható és lehetne nézegetni, hogy hova menjen az ember.
Az interneten van valami árukereső, ahol megvannak, hogy mit hol, mennyiért lehet venni. Még én sem néztem, szóval többet nem tudok erről mondani.
Aki akarja, ez alapján állíthatja össze a bevásárló körútját abból a meggondolásból, hogy mindenhez a legkedvezőbb áron juthasson hozzá.
Én majdnem ezt csinálom főképpen édesanyám miatt. Ami sonkafelvágottat illetve a vajkrémet illeti, a kedvenc márkáját a Supermarketben (Reál) lehet megvenni. Tejet a Pennyben mert ott a legolcsóbb. A kenyeret az Intersparban mert az a fajta a jó fajta. Mosószert a Telepolc elnevezésű üzletben, ott van nagy kiszerelésben is.
Gyümölcsöt csakis a sarki gyümölcsösnél. (Pedig amoda jobb!)
Valahogy így vagyok én is. Ha valahol akciós cuccot látok, akkor abból vásárolok. Bár igaz, hogy akkor abból nem csak egyetlen főzésre valót, (1 főzés = 2 napi ebéd), hanem minimum két főzéshez. A fagyóban pár hétig biztosan eláll. Sőt pörkölteket, káposztát és hasonlókat már rögtön megfőzöm az egészet, és a kész étel felét fagyasztom.
És amikor azon golyózok, hogy mit főzzek, azt rakom sorba: mi van a hűtőben.
Töltött paprika: jó ötlet. Köszi!
Semmilyen vásárlási szokásomon nem változtattam. Mindig pont annyit vettem, amennyi elfogyott, pazarlás nincs. Irány a legközelebbi bolt. Nincs se időm, se kedvem távolabbiakba kujtorogni. Rakás olyan bolt van nálunk, amiben még soha nem voltam.
Heti étrend tervet sem csinálok, mert a főzési szokás más. Abból főzök, ami van itthon. Hiába ennék terv szerint gulyást, ha maradék rizsem van, akkor töltött paprika lesz, punktum :) szükség van ötletességre, improvizálásra.
Én meg sem kerestem. Azon atv-n mondták, hogy néhány multi üzletben alkalmazott árakat egy-egy termékből felvésik. A gond csak ott van, hogy a lakosságnak elenyésző hányada tud azokban a multikban vásárolni a távolság miatt.
Másrészt persze hogy nem azt írják ki, hogy hol a legolcsóbb, hasonlítsuk össze mi. Addig is a mi áramunk fogy. És még ki tudja mi mindenre lesz ez jó.
További ajánlott fórumok:
- MLM rendszerről vélemény? Akár munkatapasztalat, akár vásárlóként?
- Olvastam, hallottam - megosztom
- Azt hallottam, hogy a baba a volt férj nevére lesz anyakönyvezve, ez igaz?
- Az orvosok véleményét már hallottam, és a tiétek?
- Azt hallottam, ha éhgyomorra citromot eszek az fogyaszt. Van ezzel valakinek valamilyen tapasztalata, vagy hülyeség az egész?
- Pár évvel ezelőtt hallottam először a rebarbaráról....