Ma este Korda György koncert Harkányban. Indulás. 🎶 😀 (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nem tudom, de számomra kicsit becsapás, ha kimegyek egy zenekar, vagy énekes koncertjére, és csak a tátikát látom, hallom, vagy szegény megpróbál énekelni, de olyannyira nincs hangja, hogy az már élvezhetetlen.
Azt hiszem, nekik is fel kellene azt mérni, mikor tudják még úgy befejezni a pályafutásukat, hogy a méltó legyen a pályafutásukhoz.
Persze, ezt mint koncertre látogató mondom. Lehet, ha én lennék az a zenész, vagy énekes, ugyanúgy végighakniznám a nyarat, és nem törődnék azzal, hogy a hangom már össze sem hasonlítható amilyen mondjuk 10 éve volt.
Ha ez így lenne, akkor nem ragaszkodnának ahhoz, hogy a megbeszélt gázsiért a megbeszélt időt játszanak, hanem élveznék a koncertet, több ráadással.
De én még egy falunapon vagy városnapon sem láttam olyant, hogy kötetlen időt játsszon egy zenekar, vagy énekes. Nagyjából játszanak olyan 80 percet, amiben benne van két visszataps és már mennek is tovább.
Ezt úgy nevezik, arccal a gázsiért turné.
Dehogynem!
Sajnos ezeknek az énekeseknek éltes koruk miatt már nincsen hangjuk a koncert nagy része, de lehet, hogy egészen playback.
Most nem csak Kordáékról van szó, hanem majd mindenkiről, akik az ő korosztályába tartoznak.
Akik pedig még megpróbálnak énekelni, abban nincsen köszönet.
Nagyon szerettem Deák Bill Gyulát, de már akkor sem megyek a koncertjére, ha ingyenes. Az a zenész, aki még próbál énekelni, de ezzel csak azt éri el, hogy minden fellépésén, egy kicsit rombol a szobrán.
Nem tudom, hogy nekik, miért nem lehet még akkor befejezni, mikor anélkül is lehet élvezni a hangjukat, ha az ember nem vesz magához egy jó adag tudatmódosítót.
Bár Kordáék nem lennének rászorulva, de ugyan, miért másznak fel a legeldugottabb falvakba is a színpadra, a kánikulába, hogy pár részeg néző előtt énekeljenek, ha nem pénzért.
Én jó pár éve voltam utoljára Balázs-Korda koncerten, nagyon jó arc emberek, imádják a fiatalokat, tényleg hatalmas bulit csináltak.
Mostanában csak neten keresztül láttam őket, sajnos őket sem kíméli az idő 😕
Klárika is volt.
Helyes kedves emberek. Jól szórakoztunk. 🙂
Mi Demjén koncerten voltunk pár éve. Hozzáteszem fizetős buli volt, szóval nem egy ilyen falunapos hakni. Az valami borzalom volt. 22 éve mikor először hallottam élőben és tényleg élőben énekelt, az egy fergeteges buli volt. De amit pár évvel ezelőtt művelt, az kritikán aluli volt. Borzalmas csalódás. A színpadról úgy kellett levezetni minden harmadik dal után vitték pihenni. Nyilván, 20 év nagy idő, megöregedett. De akkor nem kell erőltetni ami nem megy. Nem hiszem hogy neki ez jó. Vagy mégis?
Így van ez Kordáékkal is... Idén Szentivánéjkor léptek fel a mi városunkban. Jó volt, de inkább nem kellene nekik sem már fellépéseket vállalni.
Szívesen hallgatom mindkét énekes dalait, de látni őket már nem szívesen teszem.
Indulás. 🎶 😀"