Ma azt hallottam, hogy gyesről csak gyesre lehet menni. Ez valóban így van? (tudásbázis)
Szia!
Én már találkoztam ilyennel, hogy az apuka kivette a hátralévő fél év gyest, amit elbuktak volna, mellette dolgozott, anyuka meg elment tgyásra a kicsivel.
Köszönöm, megpróbálom majd a melóhelyen az okos ügyintézőket ezzel kapcsolatban megkérdezni.
Különben meg mekkora szemétség nem??? Mi az, hogy 2 ellátás...menjenek ezek a jó büdös francba, no meg mi az a huszom pár ezer Ft, és azt is elveszik...szóval felháborító...szerintem...
Üdv.
no látod ez jó kérdés, mert elvileg más is elmehet GYES-re a gyerekkel. Én még olyan esettel nem találkoztam, hogy két testév közül papíron az egyikkel az apuka GYES-en van, az anyuka viszont a másikkal van otthon TGYÁS-on.
Elvileg jogilag nincs akadálya, de ennyire már nem vagyok profi a témában, érdemes lenne megkérdezni egy szakértőt.
De, elveszik.
Ha a kisfiad mondjuk két és fél éves, és rá GYES-t kapsz, majd megszületik a kistesó, rá már TGYÁS-t igényelsz. Viszont a kicsire nem kapod már a GYES-t tovább, csak 1 ellátás vehető igénybe.
Ha él még a munkaviszony és újra terhes leszel, akkor minden kezdődik előlről és ugyanazokat a juttatásokat fogod kapni!
Zsócika80! Egyszerre csak egy ellátást igényelhetsz, ha megszületik a kistesó, akkor rá jár majd a TGYÁS és a nagyobbik gyerekre járó GYED-et vissza kell mondani.
Vagy dönthetsz úgy, hogy maradsz GYED-en és nem kéred a 168 napra a TGYÁS-t, de ez hülye ötlet lenne, mert a TGYÁS általában mindig több, mint a GYED.
Tgyáshoz és gyed-hez dolgoznod kell a gyes mellett.
Ha van munkád mellette akkor kaphatod,simán gyesről nem lehet gyedre menni.
Pár napja indult egy fórum hasonló problémáról. Nézd meg, hátha látsz ott valami hasznosat:
"Ha 2 év gyed, 1 év gyes után visszamegyek dolgozni, és újból terhes leszek hamarosan, a gyed mennyi ideig jár az új tv. szerint?"
További ajánlott fórumok:
- Olvastam, hallottam - megosztom
- Azt hallottam, hogy a baba a volt férj nevére lesz anyakönyvezve, ez igaz?
- Az orvosok véleményét már hallottam, és a tiétek?
- Azt hallottam, ha éhgyomorra citromot eszek az fogyaszt. Van ezzel valakinek valamilyen tapasztalata, vagy hülyeség az egész?
- Tegnap hallottam, hogy 6 alap íz van! Mik ezek?
- Szeretném tisztázni a haskeményedés fogalmát, mert sokféleképpen hallottam róla. Ez valóban egy érzés, igaz?