Lyukas foggal mit csinál a fogdoki? (tudásbázis)
Az ügyeleten nem annyira tömnek. Látták, hogy nem sürgős az eset, így ráért.
Ha ingyenes tömést akarsz, akkor a lakóhelyed szerinti illetékes sztk-ban betömik ingyé, bár ne vegyél rá mérget, hogy jó is lesz.
A 15 ezer pedig reális ár a tömésre még szolnokon is.
Attól is függ, hány felszínű.
Nálunk a 3 az 13 ezer kb. egy meg 10 körül. De lehet, hogy tömőanyagtól is.
Na elmentem az ügyeletre. Zavart és elmentem.
Azt mondja a tömés alatt szuvasodik,és ki kell szedni a régi tömést, aztán újra tömni kell.
15 ezer forintért csinálná meg.
Szerintetek ez reális ár egy fogért,amit tömni kell?
Én sokallom. Szolnokról beszélek,nem egy Budán lévő rózsadombi klinika.
Általában 2-3 alkalom. Ha nincs nagy gáz akkor az első gyógytömés lehúzza a gyulladást a fogbélből. Akkor a 2. alkalommal már végleges tömést is tehet bele és kész.
Menni kell vele minnél hamarabb, nem játék...
Amúgy tele lövi a szád fájdalom csillapítóval, ha meg érzel valamit, ad még, nem kell betojni.
Én 3x voltam, 1,5 - 2 órán át csinált 3-3 fogamat.
Mindegyikbe tömés cserét kértem, a sötét amalgámról, a fehér esztétikus tömésre, akkor derült ki néhány alatt alá szuvasodás volt, és azért volt érzékeny.
Szóval menj, nem kell félni, vagy menj el kísérővel aki bátorít.
Arra gondolj, ha elhanyagolod akkor kirohadt, kihullott fogakkal, nem leszel szép látvány.
Akkor enni nem tudsz rendesen, fájdalmaid lesznek és büdös lesz a szád.
Szóval ez legyen bőven elég motiváció arra, hogy elmész a fogorvoshoz, kifúrja a beteg fogrészt, aztán betömi szépen, és mehetsz haza elégedetten.
lehet, h az íny érzékeny.
majd a doki eldönti.
amúgy én nem félek a fogdokitól. ha addig fájt, utána már nem fog. akkor miért kell félni?
Sajnálom a félelmet,de az vesse rám az első követ,akinek nem ugrik egy picit se a pulzusszáma,mikor meghallja a rendelőben a fúrógép hangját,vagy az injekcióstűt a doki kezében.
Visszatérve,az hogy néha fáj,jelent már gyulladást?
Dehogy húzza ki. Gondolom a tömés alatt tovább romlott, nekem is volt ilyen, ad egy injekciót, kiveszi a régi tömést, kicsit megfúrja és tesz bele újat. Nem fáj és hamar megvan, gyökérkezelés csak akkor lenne, ha már az idegekig ment a tömés, elvileg az sem fáj, bár nekem még nem volt.
Hidd el, mi is rettegünk a fogorvostól, bár nem tudom miért, nekem még sosem fájt, mikor csinálták. Sajna ez ilyen, erőt kell magadon venni, de aztán hamar túl leszel rajta.
Sziasztok,
Pár napja evés közben egy régebben betömött fogamból letört egy darab,és azóta minden evés után fáj ez a fog,vele párhuzamosan a fejem is lüktet. Rá 1 órára viszont teljesen elmúlik a fájdalom.
Maga a lyuk egyébként nem igazán nagy,és a fog is gyakorlatilag teljes ngyságú,azaz nincs széttörve,elromolva.
Ahonnan letört a darab viszont a helye fekete.
Azt szeretném kérdezni,hogy mit fog vele a doki csinálni? Héfőn megyek egyébként a dokihoz,de kicsit félek.
Sokan azt mondják hogy majd kihúzza,de ettől én nagyon tartok.
Betömi? Rak bele gyógyszert? gyökérkezeli?
Mi ilyenkor a eljárás?
További ajánlott fórumok:
- 3, 5 éves kislányomnak lyukas a két hátsó foga alul. Ha elviszem fogorvoshoz csinál valamit a foggal?
- Ínyig beletört foggal mit csinál a fogorvos?
- Szerinted mit illik adni egy fogorvosnak hálám kifejezéseképpen? (A terhesség tönkretette a fogaimat és elég sokat megyek fogdokihoz...)
- Mit csinál az orvos a lyukas foggal?
- A megrepedt foggal mit csinál a fogorvos?
- Letört foggal mit csinál a fogorvos?