Mit csinál az orvos a lyukas foggal? (tudásbázis)
A.) Betömi.
B.) Ha menthetetlen kihúzza.
Még sosem volt lyukas fogad?
Be fogja tömni, injekcióval. Az érzéstelenít, semmit sem fogsz érezni, csak a szurit egy pillanatig.
Vagy betomi, vagy kihuzza...
(ha rendes, ha lehet megmenti es betomi.
Ha kapszi, kihuzza, mert ugy tobb penzt tud csinalni rajtad, mert a helyere egy mu" fog kell...)
Röntgenen látszani fog.
Menj el fogorvoshoz, minél hamarabb.
értem. hát bízzunk benne,hogy nem a gyökérig ég a gyulladás. Van ennek jellegzetes tulajdonsága?
Mármint a gyulladás mértékére
Amikor betömi, mertmár régen nem húznak ki fogat, ha csak lehet, megmentik, még akkor is, ha csak egynegyede ép még.
Szóval, kifúrja a rossz, elhalt részeket és utána betömi, lehet próbatöméssel, hogy mennyire bírja, aztán, ha rtgnel sem látszik más rajta, akkor a véglegessel.
Ha rtg nem mutat semmit, akkor a rendes tömés elzárja a nyílást, amitől a fájdalom lüktet benned.
Van egy lyukas fogam, konktéran egy hátsó örlő fog,amelyen van egy lyuk, nem nagy. Viszont pár napja müzlit ettem reggelire,és ráharaptam azzal a foggal,azóta lüketet,és vele párhuzamosan a halántékom és a fejem is lüktet,de csak azon az oldalon,ahol ez a fog van.
Kérdés: Mit fog vele csinálni az orvos? Gondolom csak nem fogja kihúzni,hisz ez egy teljes fog,nincs elkorhadva,nincs darabokban. Gyökérkezeli? Betömi? Be lehet egy fájós fogat tömni?
S.O.S :)
További ajánlott fórumok:
- Viselkedett veled már orvos nagyon bunkón? Mit csináltál?
- 3, 5 éves kislányomnak lyukas a két hátsó foga alul. Ha elviszem fogorvoshoz csinál valamit a foggal?
- Lyukas foggal mit csinál a fogdoki?
- Ínyig beletört foggal mit csinál a fogorvos?
- A megrepedt foggal mit csinál a fogorvos?
- Letört foggal mit csinál a fogorvos?