Az itt olvasottak szerint azonnal ki is próbáltam a mosogatószeres vizet, és 5 perc elteltével kibújt 2 nagy lótetű. Találomra tettem 1 liter vízhez 2 kanállal , felkeverve örömmel csurgattam a virágos kertemre. Nagyon sok a lyuk, nem tudom mennyien élnek a kolóniában??...Köszönöm..
A 3. hozzászólásomban már írtam, de leírom megint, hátha mást is érdekel! A mosogatószeres víz jó ellenük. Rá kell csurgatni a túrási vonalára. Nem kell neki csak pár perc/negyed óra/ és előjön/nek/ A mosogatószeres víz nem árt a növényeknek, semmi bajuk nem lesz tőle. A 11. es hozzászólásban akitasod le is írja, hogy nála is bevált.
A mosogatószeres víz ilyen mennyiségben semmilyen kárt nem tesz sem a növényekben, sem a földben. Felületaktív tenzidek vannak benne, ammi kis mennyiségben, és hígítva közömmbös a kiskertekben. A lótetű nagyobb kárt tesz, és a vegyszerekről még akkor nem is beszéltem.
A mosószerrel csak egy a baj, hogy a föld beszívja ami nem tesz jót a növényeknek.Léteznek olyan megoldások amivel sem az állatot, sem pedig a környezetünkent nem szennyezünk. Pl egy barátom a napelemes vakondriasztót használja eredményesen! Ráadásul elemet sem kell cserélni!
Nos én beszámolhatok.:-) Ma olvastam ezt a mosogatószeres megoldást és rögtön ki is próbáltam. Hálistennek még csak kis terület volt feltúrva, így nem sok lé kellett.:-) A beöntözés után 10 mp-el kibújt őkelme és 30 mp múlva vége volt.:-)Szerintem beszippantott belőle. Úgy néz ki csak egy volt.
Nem kell töményen! Ha pl.: nem folyóvízben mosogatsz, akkor a "használt" víz is jó erre. Mikor én használtam így, akkor még az egész picik is előjöttek! állítólag csípi a bőrüket! :-)
Van rá egy - szerintem - egyszerű módszer. Mosogatószeres vizet kell önteni a járatára!Öntsd vékonyan folyamatosan a járatára. Ki fognak jönni! Megismered a járatát, ugye?