Lombikról beszélni a környezetünkben (beszélgetés)
Mi nem vertük nagy dobra, de nem is titkoltuk.
Ha megkérdeztek; elmondtuk, hogy lombik, ennyi. Nem részleteztük, még a szűk családnak sem, igaz, nem is faggattak, elfogadták, hogy csak ennyit szeretnénk megosztani.
Annyira, amennyire a környezetet érdekli.
Sosem titkoltam, még a donorosat sem, főnökeim, kollégáim is tudták nagy vonalakban. Aki többet akart tudni, azzal részletesebben beszélgettünk róla.
Túl nagy teher lett volna még a titkolózás is a problémán meg a rengeteg vizsgálaton/beavatkozáson túl.
Az én Lányom Closty-s baba, sosem titkoltam, ha úgy adódott volna a lombikot sem, az meg, hogy mennyire részletesen, nyilván a hallgatóságtól is függ.
Sok sikert Nektek! :)
Szerintem bármilyen részletességgel lehet beszélni, ha másik felet érdekli. Ismerek olyat, akinek csak ez a téma, és hát olyan részletességgel, ami egy kivülállót általában nem érdekel.
Én mondjuk biztos nem részletezném, ez rám és a családomra tartozik...
Szerintem ez teljesen egyéni. Tégy úgy ahogy te jónak érzed.
Nekünk végül lombik nem volt, inszem igen és 9,5 fél évet vártunk a meglepi kisfiunkra. Én mindig bárkinek őszintén beszéltem a meddőségi problémànkról. De sokan nem ilyenek és még a szűk család sem tudja.
További ajánlott fórumok:
- Takarítsunk környezetbarát módon!
- Mosható pelenka, avagy egy környezettudatos döntés
- Van rosszakaród a környezetedben?
- 6 éve halott...ápolták, gondozták? - és senki sem vette észre a környezetében, a szomszédokban, a hatóságnál, a háziorvosnál stb.
- Melyik három színnel tudnád leginkább jellemezni magad? Melyikből van a legtöbb a környezetedben, holmijaidban?
- Tetoválás háton! Ha van akkor mi és mit szólt a környezeted?