Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Lombik alatt Medrol szedése? fórum

Lombik alatt Medrol szedése? (tudásbázis)

11. Ditte81 (válaszként erre: 10. - Szőke7)
2022. ápr. 22. 12:57

Köszönöm🥰🥰

Kívánom, hogy minél hamarabb teljesüljön nálatok is ez a csoda🥰

10. Szőke7 (válaszként erre: 8. - Ditte81)
2022. ápr. 21. 22:41
Koszonom szepen, hogy mindezt megosztottad velem. Kicsit sikerült megnyugtatnod. Gratulálok a picivel. 😊
9. Ditte81 (válaszként erre: 5. - Szőke7)
2022. ápr. 21. 21:39
Igen, az alap protokoll szerint a petesejt leszívás után 4 napig 16mg medrolt szoktak szedetni, hogy segítsék majd a beágyazódást.
8. Ditte81 (válaszként erre: 6. - Szőke7)
2022. ápr. 21. 21:34

Nekem 7 lombikom volt, abból sajnos 3 vetéléssel végződött a 7 és kétszer a 10.héten...ezek után derült ki, hogy magas az NK funkcióm, tehát az immunrendszerem megtámadja az embriót. Ezért segít a magzat megtartásában, mert legyengíti az immunrendszert ahhoz annyira, hogy ne kezdjen a baba ellen dolgozni

Immunológussal csináltunk egy medrol kúrát, utána visszamérettem az NK funkciót és mivel levitte az értékeket a normál tartományba, így ez maradt a kezelési tervem.

Én így szedtem beülti után:

12 hétig 16mg, 16.hétig 12mg, 20.hétig 8 mg, 24.hétig 6mg, 28.hétig 4mg, 32.hétig 2mg... Havonta voltam kontrollon az immunológusnál.

39+2 hétre császárral született a kisfiam 3350gr, 52 cm és 10/10 APGAR-ral, teljesen egészségesen.

A Kaldyum nagyon fontos, szerintem érdemes lenne rákérdezni az orvosodtól...

7. Szőke7 (válaszként erre: 2. - Ágio8405)
2022. ápr. 21. 18:12

Az a baj, hogy egy belgyogyasz adta. Nem lombikos. Azért bizonytalanodtam el. Bár jeleztem hogy lombikon veszunk részt.

Köszönöm megnyugtato szavaidat

6. Szőke7 (válaszként erre: 3. - Ditte81)
2022. ápr. 21. 18:10

Szia. Köszönöm kicsit megnyugtattál.Nem immunológiai probléma miatt kaptam hanem van egy autoimmun betegségem 😔 Csak gyomor védőt kaptam mellé Kaldyumot nem.

Akkor az én adagom nem is olyan sok ahhoz képest. Lombik kérdésnél 1 hétig 4 mg majd 1 hétig 8 mg majd 16 mg. Pozitiv tesztig. Utána ugyan így csökkentve egészen 4 mgig amíg nem leszek 16 hetes. Legalábbis ez az elképzelésük.

Igyekszem nem elolvasni legközelebb a betegtajekoztatot de mégiscsak ott bujkál a kisördög.

Mindenhol azt olvasni hogy erős gyogyszert terhesseg alatt ne...

Nem született kis súllyal a pici?

Igaz hogy segít a magzatmegtartasban is?

5. Szőke7 (válaszként erre: 4. - Minnie86)
2022. ápr. 21. 18:05
Szia. Nekem van egy autoimmun betegségem és az miatt írták fel. Csak aggódom hogy a lombikkal mennyire összeegyeztethető. Bár sokan kapnak lombik központban mert, hogy legyengitik a szervezetet így kisebb az esély hogy kilökje az embriot. Állítólag...
4. Minnie86 (válaszként erre: 1. - Szőke7)
2022. ápr. 21. 14:12
Szia! Én nem szedtem Medrolt, de szeretném megkérdezni, hogy az immunológiai vizsgálaton találtak Nálad valamit? Vagy mi az oka, hogy elkezdtétek?
2022. ápr. 21. 13:43

Szia, én lombik előtt 1 hónappal kezdtem szedni 32mgt, amit a beültetéskor már 16mgre csökkentettünk, ennyit szedtem a terhesség 12. hetéig, és utána nagyon lassan építettük le, a 32.héten hagytam abba, akkor már csak 2mgt szedtem.

Nekem nem okozott mellékhatásokat, de nagyon oda kell figyelni a cukor értékekre, mert azt nagyon befolyásolja.

Fontos, hogy Kaldyumot és gyomorvédőt kell hozzá szedni, és folyamatos legyen az immunológusi kontroll.

Teljesen egészséges a kisfiam, semmi baja nem lett a gyógyszertől.

A betegtájékoztatót meg felejtsd el😊arra mindent ráírnak, egy dologra jó csak, hogy folyamatosan parázzon az ember lánya.

2. Ágio8405 (válaszként erre: 1. - Szőke7)
2022. ápr. 20. 22:50
Szerintem bízz az orvosodban. Gyakran adnak immun gyengítőt. Akiknek van immun problémája, komolyabb kezelést is kapnak és végig szedik a szteroidot hogy nehogy gond legyen.
2022. ápr. 20. 20:27

Sziasztok!

Más is szedett lombik alatt medrolt? Mitől meddig kellett szednetek? Mekkora mennyiséget? Elolvastam a betegtajekoztatot lehet nem kellett volna...

Kicsit aggaszt, jó lenne olvasni hogy mások is kaptak és mekkora mennyiséget.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook