Lesz belőle bírósági ügy? (tudásbázis)
köszi az együttérzést! :) a lányomnak meg sem mertük mondani az ügyet.
Jó kis tyúk per lenne. :)
Nem értem mi a gond. Valaki meghirdetett és eladott egy ágyat, te megvetted. Kifizetted a megalkudott árat. A nő csak le akar nyúlni téged.
A faceról tiltsd le. Ha zaklat levélben (remélem még a nevét is aláírja!) szólj neki, hogy feljelented zaklatásért. Az jobban megállna a bíróságon.
Egyébként ha a hölgyemény annyira ráér pereljen, ha lesz egyáltalán ügyvéd aki elvállalja (bár biztos akad, mert bárkit, bármiért lehetne perelni) és kifizeti az ágy árának többszörösét az ügyvédre meg a bíróságra.
Aztán azok amilyen "gyorsan" dolgoznak, kb 1,2-2 év múlva bíró elé is kerül az ügy.
Szerintem szólj a párodnak, vagy egy férfi ismerősödnek, hogy állítsa le a hölgyet finoman és kulturáltan.
Te meg ne aggódj. Sajnálom, hogy a lányod és a te örömödet egy ilyen hüm hüm hölgyemény elrontotta. Vannak ilyenek. :(
mesélj már!!!mi a gond?én feltettem egy kérdést,nem kell egyből lefikázni,ha nem tetszik nem kell rá válaszolni!!
Hány éves vagy királylány?
Azért légy már tájékozott kicsit egy magán vásárlásban!
a facebookon kapott az ér valamit?
Csak az a level "ervenyes", amit ajanlottan/tertivevenyesen - tehat hivatalosan irtak neked. Minden mas felejtheto, letagadhato, mert nem bizonyitott a feladasa-atvetele.
kaptam egy fenyegető levelet a postaládámba.
ha a nőnek a tulajdonában van az ágy akkor a nem tudás nem mentesít téged és mint orgazda lesz belőled
Azért megnézném a fejét a rendőrnek vagy a bírónak, amikor ezt az előterjesztést elovassa...
Házassági vagyonközösségük része az ágy ?
Pfff, klassz :(
Remelem, tud majd vki (akar itt) segiteni, aztan majd ird meg mire jutottatok,erdekelne!
Téged milyen alapon jelentene fel? Ez hülyeség. Azt tuti nem tudja bizonyítani, hogy az apai örökségéből vette az ágyat, max., ha írtak az ágyról írtak külön szerződést vagy házassági szerződésbe belevették. A számla nem bizonyít semmit. (Ha én veszek a páromnak akármit hiába szól az én nevemre a számla, nem az én tulajdonomat fogja képzeni a vásárolt áru.)
Szerintem kamu az egész amit a nő mond. Valószínűleg az történt, hogy a nő kevésnek találta a 10000 ft-ot, ő inkább 30.000 ft-ot kért volna, de a pasi intézte az eladást és most a nő próbálkozik.
ahhoz a hozzájárulása is kell, különben azért fognak feljelenteni
beszélek a fickóval,fel is veszem hangrögzítőre,amit beszélünk.biztos ami biztos.
Azért szánalmas, hogy ilyen családi perpatvarba képesek belekeverni egy ártatlan harmadikat. Eszem megáll.
a legrosszabb az,hogy az ágyat a 16 éves lányomnak vettem,aki erre vágyott.hogy mi lesz ebből?!
Nincs mit :) Megértelek, annyit nem ér. De annyit azért tudnod kell, hogy ha eljut odáig a nyanya, hogy bead egy keresetet a bíróságra, és te akkor döntesz úgy, hogy visszaadod az ágyat, akkor az ő perköltségét, vagy annak egy részét is nem kizárt, hogy neked kell fizetned. Ez pár tízezer lehet max, ilyen perértéknél. A pasival mindenképp beszélj, illetve az lenne a legjobb, ha hármasban le tudnátok ülni egy kávé mellé, értelmesen megbeszélni, már ha lehet. És tényleg, ha lesz folytatás, keress meg nyugodtan priviben, amiben tudok, segítek tanácsokkal! (természetesen ingyé és bérmentve)
a fickó mondta neki,hogy eladta nekem az ágyat.a nő pedig írt nekem facen.
Annyira azert nem bonyolult. Ez kettejuk kozott erofitogtatas, bosszu vagy vmi pitianer harc. Egyaltalan a no hogy jutott el hozzad? :-S
azon gondolkodom,hogy beszélek a fickóval,hogy mi ez az egész.
köszi a tanácsot,megfogadom!
Elvileg neked bajod nem származhat belőle, ha per is lesz, a pasi fogja megszívni, ő adott el más tulajdonában lévő tárgyat! A nő meg ne téged zaklasson, jelentse fel a pasit, és majd a rendőrség vagy bíróság rendezi az ügyet! Ha tovább piszkál, írd meg neki, hogy feljelented zaklatásért! Intézzék ezt ők ketten maguk között!
köszi,vidéki.
ha lesz belőle valami szerintem inkább visszaadjuk az ágyat.nem akarok balhét.
Nemaaaaa, boxoljak le egymas kozott...
Ne foglalkozz vele!
Ezt így nem lehet tudni sajnos, ez a nőtől függ, hogy mennyire elszánt. De ha lesz belőle valami, akkor keress meg, ha gondolod :) (ügyvéd vagyok) ha budapesti az ügy, akkor tudok segíteni hivatalosan is, ha vidéki, akkor nem nagyon, max tanácsot tudok adni így neten keresztül :)
szerinted lesz belőle valami?
Az ajándéknál meg megint bizonyítani kell - hogy neki és csak neki adták az ajándékot, nem pedig kettőjüknek - mert akkor közös vagyon.
Az mondjuk zavaros, hogy akkor örökség, vagy ajándék. Meg persze azt bizonyítani kell, hogy az örökség mennyi volt, és hogy abból vette - tehát ha pl. örökölt 2000-ben, de az ágyat csak 2009-ben vette, akkor az nem áll meg.
Hát gondolom akkor még akkor vették, mikor házasok voltak. Ha apai örökségből vette, akkor a pénz az különvagyon volt, tehát az övé, amit vesz rajta. A válásukkor ezt az ítélet elvileg rendezte. Tehát HA igazat mond, akkor tudja bizonyítani, sajnos. Én mondjuk kérném a papírokat, hogy lássam, nem a levegőbe beszél.
További ajánlott fórumok: