Lépcsőház, kutyaszőr (beszélgetés)
Nagyon betegnek kell lennie egy kutyának, hogy az utcáról a lakásig annyi szőr hulljon ki belőle, hogy azért morogni lehessen. A port meg pláne nem a kutyád hordja oda.
Szavazzátok meg, hogy minden héten valaki más takarítja végig az egész lépcsőházat, négy emelet max. egy óra, vagy inkább a fele.
Ha erre nem hajlandóak, akkor a közös költségből vegyetek fel takarítót. Hihetetlen, hogy mindenből lehet problémát csinálni.
Házmester már nagyon régóta nincs.
Max. gondnok, de ez se minden társasházban.
A takarítás attól függ, hogy a tulajdonosok mit szavaztak meg.
Takarítót alkalmaznak, amit a ház fizet a befizetett közös költségekből, vagy a lakók maguk takarítanak.
Ha van takarító, akkor rajta lehet számon kérni. Ha a tulajdonosok, az már nehezebb ügy.
Nálunk hatalmas cirkuszok voltak abból, hogy egy 9 lakásos tárhasházba beköltözött egy "medve". Hatalmas kutyus, akit alig visznek ki, folyamatosan a lakásban vannak. Éjszaka kiosonnak a kertbe, ahol rendszeresen találunk kutyakakit...télen, hóban, latyakban a bejárati ajtótól a lakásukig iszonyat kosz, sár..., amit nem takaritanak...
Ha ti nem csináljátok a felfordulást és tisztelitek, hogy nem mindenki szeretne kutyát a környezetében akkor ez nem a ti ingetek :) a mi szomszédunk meg sem köti a kutyát, aki ugrál mindenkire. Ez nem a kutyus hibája!!
sajnos a házban nagyon sok feszültséget okoz...
Volt korábban is lakó kutyával, soha nem volt semmi gond...
Nem miattatok van kosz. Amíg a lakásból a lépcsőházon át a kutyával kimentek az utcára illetve vissza, addig nem hullik el annyi szőr, hogy koszt csináljon. A szőr nagy része nálatok, a lakásban gyűlik össze.
Csak kell egy bűnbak.
Ugyanez volt, amikor a biciklimet vittem fel a bérelt lakásba (a közös tárolóból már loptak kerékpárt). Mindig figyeltem, hogy ne hagyjak magam után koszt, ha esett az eső, akkor feltöröltem a csíkot, amit a bicikli kereke maga után hagyott, de folyton csesztetve voltam, hogy miattam van kosz.
Egyszer találtam egy szép nagy adag emberi szart a lépcsőházban, nyilván bejutott valahogy egy hajléktalan, hogy ott aludjon, de miattam volt kosz, nyilván.
Volt takarító, de csak maszek, szedni kellett a pénzt és ebbe nem volt semmilyen együttműködés..
A társasházkezelő meg nem hajlandó ezzel foglalkozni , mondván a többi épületbe megoldják a lakók és mivel 4 tömb tartozik egyhez, nem rendelnek ki céget
Itt a baj az inkàbb, hogy sok lakó a kutya mögé bújva úgymond SEMMIT sem takarít. Kutya előtt is , mikor nem volt házmester , a patkány bejött…
Mi fokozottan figyelünk a kutya miatt, de mint mondtam, más lustaságát nem nyelem be azért mert állatot tartok . Áll a por a korlátokon is vastagon .. azt mivel csinálja a kutya?😄 odafújja?
Csak van lakógyűlés,,vagy hívjátok össze.Ott kell megbeszélni.
Vagy a házkezelőnek,,(aki nem a házmester) szólni.
Mondjuk egy ilyen helyen az alsó lakók szívnak ,,ott van a kosz java.
A földszintes,,főleg egy esős,,levélhullós,napon ,,pl. mindennap szötymöröghetne.Nyilván nem fog,,amíg a felsőkön csak elég feltörölni esetleg.
Te a szintedet takarítod, de a kutya a többiek szintjén is végig sétál és koszol. Tehát nyugodtan szaladozz le és takaríts. Nyilván mire felértek a szintedre, addigra lekopik a kutyáról az utca kosza a többiek bosszantására.
Beszéljétek meg a lépcsőházban, vállalja-e valaki a takarítást. Neki fizessetek, mindenki jól jár.
Nálunk van takarító. Heti 2x jön. A földszinten lakó nagytestű, hosszú szőrű fehér kutya szőre lóg a korlátról, fent a 2. emeleten. De találtam fehér kutyaszőrt a ruhámon a munkahelyemen is. A teremgarázsban trenírozzák rosszidőben, ott szőrcsomók vannak.
Kutyára elvileg allergiás vagyok, a gyerekemnél kialakulóban van az asztma. Nekünk nincsenek jogaink.
Tiszta, jólnevelt kutya, de akkor is bammeg…
Sziasztok,
Elsősorban kutyásokat kérdezek.
Egy 4 emeletes társasházban január 1óta nincs házmester, nincs ki rendszeresen takarítson, így a lakók takarítják a saját szintjüket , már aki takarít(!)
Nekünk és mèg egy másik lakóknak van kutyája és újabban elő vagyunk véve, hogy miattunk koszos a lépcsőház.
Mi rendszeresen takarítunk a saját szintünkön és véleményem szerint, ha minden emeleten rendszeresen meg van csinálva , nem szabadna, hogy halomban álljon a por stb.
Amennyiben lenne egy házmester és azon felül lenne kutyaszőr, már mennék is összeszedni! De, mivel tudom hogy 4ből 1ember hajlandó takarítani néhány emeleten , más lustasága miatt nem fogok leszaladozni HELYETTÜK megcsinálni. Mivel a por is vastagon áll, az pedig nem a kutyák miatt van.
A kérdésem, hogy szerintetek kinek lehet ebben igaza? Hogyan lehet ezt kezelni?
Köszi a választ!
További ajánlott fórumok:
- Dohányoztatok valaha lépcsőházban? Tiltja-e szerintetek ezt valami törvény? Mert pár szomszéd már az agyamra megy..
- "Magassarkúban lófrálok egész délelőtt a lépcsőházban"
- Ha lepukkant a lépcsőház, szívesen mennél oda vendégségbe?
- Budapesten mondj egy szép helyet, utcát, lépcsőházat, amit érdemes megnézni lefotózni
- Van egy "kis" gondom a lépcsőházunk beli takarítással! :(
- Mi okozhat elektromos zajt a lépcsőházban? Olyan zúgás, mint a nagyfeszültségű trafók közelében hallható.