Dohányoztatok valaha lépcsőházban? Tiltja-e szerintetek ezt valami törvény? Mert pár szomszéd már az agyamra megy.. (beszélgetés)
Nálunk volt olyan, hogy a felső kb. 4 emeleten vágni lehetett a füstöt, mert lejjebb páran dohányoztak.
Van akinek az agyáig a mai napig sem jutott el, hogy a füst felfelé száll és összegyűlik.
Tiltás nélkül is tudni kéne, hogy egy közösségben másokra is tekintettel kell lenni.
(4)30 A házirend – a tulajdonostársak összes tulajdoni hányad szerinti legalább négyötödös többségével megállapított – eltérő rendelkezése hiányában tilos dohányozni a közös tulajdonban lévő zárt légterű épületrészekben, területeken, illetve helyiségekben.
egy ideje tilos lépcsőházban dohányozni. amúgy ez tényleg kultúra kérdése hogy nem fustolunk mások orra alá. én nem dohányzom, a ferjem hol igen hol nem. de közös zárt helyiségekben eszébe se jutna rágyújtani. nincs évvel egyedül, csak ugye a kulturdohanyosokat senki se veszi észre mert nem füstölbek mások orra alá.
már a kérdés is nonszensz amúgy. a lépcsőházban dohányzás kb olyan mintha bemennel valaki kertjébe az ajtaja elé rágyújtani. bunkosag .
Azért ne tessék általánosítani kedves hozzászóló!
Én lent cigizek, a 3ikon lakom...ezt a fórumot én índítottam ...de lejárok cigizni...
És szerencsére nagyon lecsökkent a düstölések száma:)
Szerintem sem jó lpcs házban cigizni...
de a csikket eldobni az meg főleg..nem..
Nem a törvény tiltja, hanem a kultúra. Mivel a dohányosoknak pont abból nincs, ezért nem várható el tőlük, hogy ne büdösítsék össze a lépcsőházat, liftet, bármit.
Nálam a szomszéd még a csikkeket is a terszomra dobálja, annyira bunkó.
Hát igazán nincs mit, szóra sem érdemes.:)
Menj bagzani, kulturáltan:)
Hja és örülök...
Köszi örülj, hogy te nem vagy faék:)
De jó nekem....ezt meg kaptam..
sziasztok!
le jártam cigizni...de több szomszéd közölte ne butáskodjak már...az az egy lakó mindenkit piszkál az egész lakó közösség rühelli....dohányzás engedélyezve!
És mondták, hogy ők nem éreznek füstöt és egyébként is keveset dohányzok.
Most szerencse itthol vagyok Debrecenbe.....itt van nagy hatalmas udvar, kert....
de legalább kiderült a lakók mit akarnak és mit nem....rendesek.....de én lejárogatok ettől függetlenül a ház elé.....
Szia!
Nem olvastam el az egész fórumot,leírom amit tudok.
A lépcsőház közös terület,és a nem dohányzók védelmére hoztak egy törvényt,mely szerint nem lehet közös helységben dohányozni, a büntetés 30.000 ft.Én is dohányzom,panelban lakunk.Nálunk majdnem a fél ház dohányzik a lépcsőházban.Megy is a háború.Általában annak a nem dohányzónak a legnagyobb a szája,akinek a valakije kint szívja,de a szomszéd bagója valahogy büdösebb.
Én azon a véleményen vagyok,hogy megegyezés kérdése,vagy lehet mindenkinek,vagy senkinek. Nálunk az első verzió győzött.Remélem segítettem egy kicsit.
A törvény nem tiltja, hogy rágyújts, mert védi a magántulajdont(egyébként minden más zárt helyen tilos a dohányzás, ahol nem biztosított a megfelelő szellőzés). Ha a lakóknak nem tetszik, és megszavazzák, akkor meg is tilthatja a többség, a cigarettázást.
A kutya, és gyerek nem káros az egészségre.
A passzív dohányzás igen.
Nem szép dolog a szomszédtól sem, hogy nem neked mondja.
Ha szemét lennék, megnézném, hogy összeszedi-e a kutya után a kutyapiszkot...(arra is van törvény)
További ajánlott fórumok:
- "Magassarkúban lófrálok egész délelőtt a lépcsőházban"
- Ha lepukkant a lépcsőház, szívesen mennél oda vendégségbe?
- Budapesten mondj egy szép helyet, utcát, lépcsőházat, amit érdemes megnézni lefotózni
- Van egy "kis" gondom a lépcsőházunk beli takarítással! :(
- Mi okozhat elektromos zajt a lépcsőházban? Olyan zúgás, mint a nagyfeszültségű trafók közelében hallható.
- Hol találok Budapesten különleges lépcsőházakat, ahol lehet fotózni?