Lehet méhen kívüli terhesség, ha egyáltalán sikerült a baba? (tudásbázis)
Ha a kezdi hCG szint 2000 alatt van akkor megnezik hogy csokken-e. Ha igen akkor elvileg nem szukseges a mutet, magatol kiurul a terhesseg.
Ha a hCG szint magasabb akkor gyogyszeresen is kezelhetik (methotrexate). Persze ez nem ilyen egyszeru, vannak kontraindikaciok amiket most nem sorolnek fel. Mindenkire szemelyre szolo tervet keszitenek a paciens igenyei es a rizikofaktorokat figyelembe veve.
Saving Mothers' Lives. Reviewing maternal deaths to make motherhood safer: 2006-2008; Centre for Maternal and Child Enquiries (CMACE), BJOG, Mar 2011
Most talaltam egy 2011-es adatot ami szerint 2 ezrelek a halalozasi arany, ugyanugy mint Magyarorszagon. Bar a magyarorszagi adat sem who-s ugyhogy nem tudom annak lehet-e hinni. Tobbet biztos nem irnak mint a valos adat :-)
DoH 1998, Lewis & Drife 2001cited in Myles' Textbook for Midwives, 15 edition page 318
Bocsi a nem korrekt Harvard referencing miatt de telenfonrol irok.
MeliRicsi!
Mikor mész dokhoz?
Ide se vakkantasz...
Az osszes mehen kivuli terhesseget ertettem mivel nem mindegyiket kezelik mutetettel.
En a 8. 9. het kornyekere tennem az elso uh-ot. Egyebkent nalunk is lehet csinaltatni, csak panaszkodni kell hogy vérzik az illeto. Vagy fizethet is erte es akkor minden héten csinaltathat egyet.
4-5 hetesen valóban felesleges az UH, elég lenne pár héttel később
viszont méhen kívülinél egy később megállapított terhesség elég nagy roncsolást tud már csinálni
Magyarorszagon a halalozasi arany ket ezrelek, azaz 2 nő 1000 esetből. Angliaban meg 4 nő 10 000 esetből. Szoval valamit csak rosszul csinalnak otthon.
En nem értek egyet azzal hogy 4-5 hetesen ultrahangozni kene a noket.
ehhez képest a magyar terhesgondozás jóval megbízhatóbb...
itt elég hamar kiderül, ha nem jó helyen van a baba
mi az, hogy nálatok nem szűrik?
mikor van az első UH vizsgálat?
Nalunk nem szűrik a mehen kivuli terhesseget, a halalozasi arány 4 nő 10 000 esetből. Altalaban fenall valami riziko faktor pl korabbi nehen kivuli terhesseg, fertozes, IUCD (spiral), korabbi beavatkozás a petevezereken.
A tunetek verzes es egy oldali hasi fajdalom lehetnek plusz pozitiv terhessegi teszt. A negativ teszt szinte biztosan kizarja a mehen kivuli terhesseget.
Nem olyan bonyolult első próbálkozásra teherbe esni, nekem pl. sikerült.
A fórumindítónak:
Egyébként én is úgy tudom, hogy kimutatja a teszt a méhen kívüli terhességet is, szóval nagyon izibe' menj el nőgyógyászhoz.
Nem gondolom,hogy első próbálkozásra azonnal terhes lennél..pláne nem méhen kívüli..tudod az nagyon tud fájni!
Orvos többet tud segíteni!
(zárójelben megjegyezném,nekem is van most gondom,de nem fórumhoz fordultam,hanem egyből nőgyógyászhoz időponért...már csak azért is,mert eléggé idegesít mi a franc van,nem hiányzik,hogy a fórumokon még jobban rám ijesszenek)
Miért nem keresel fel orvost?
Tudomásom szerint itt senki nem csinál ultrahangot.
További ajánlott fórumok:
- Méhen kívüli terhesség
- Egy méhen kívüli terhesség, 3 vetélés, 2 biokémiai terhesség után... soha nem adom fel!
- Egy méhen kívüli terhesség, 3 vetélés, 2 biokémiai terhesség után... nem adtam fel, és...
- A terhességnek és a méhen kívüli terhességnek mik a tünetei?
- Méhen kívüli terhesség?
- Szerintetek lehet ebből még normál terhesség vagy a méhen kívüli a biztosabb?