Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lehet az élőflórás joghurt egészségtelen? fórum

Lehet az élőflórás joghurt egészségtelen? (beszélgetés)


7. globus (válaszként erre: 6. - 94a06e9696)
2023. jún. 18. 22:26
Régebben álmodoztam róla, a gépet neten láttam, boltban kiröhögtek,hogy ilyen nincs. Ismerőseim sem hallottak róla, szépen feledésbe merült. Itt van először olyan élő ember, aki használja 🙂 Bár FI problémája nem ébresztette fel az alvó vásárlókedvemet...
6. 94a06e9696 (válaszként erre: 5. - Globus)
2023. jún. 18. 19:29
Igen, de az igazából mindegy, nem befolyásolja az ízt, hiszen csak langyosan tart.
5. globus (válaszként erre: 4. - 94a06e9696)
2023. jún. 18. 15:44
Szerintem olyasmi lehet, mint amikor leülepszik a pezsgőtabletta... te is géppel készíted?
4. 94a06e9696 (válaszként erre: 1. - KJulcsi83)
2023. jún. 18. 15:39
Én rendszeresen készítek, sosem tapasztaltam ilyet, bár nem tudom, hogy milyen lehet a meszes íz...
3. KJulcsi83 (válaszként erre: 2. - Globus)
2023. jún. 18. 15:05
Joghurtkészítő géppel készül. Az alap programot használom, ami 8 órás és ha jól rémlik 36 fokon készíti. Ugyanezt használtam eddig is, de nem volt probléma vele. Próbáltam két különféle tejet is, viszont akkor megpróbálom még házival is, hátha az új az változata a joghurtnak jobban talál vele.
2. globus (válaszként erre: 1. - KJulcsi83)
2023. jún. 18. 13:33

Szia, azt nem tudom, hogy mi okozza. Az áremelkedés óta szerintem minden tejtermék rosszabb lett, legjobban eszlelhető a sajtoknál..simán lehet hunyó mindkét alapanyag. Próbálj egy adagot házi tejjel készíteni, esetleg érezhető változás?

Mivel, hogyan készül a joghurt?

2023. jún. 18. 13:28

Sziasztok!


Kb. 1 éve kezdtem élőflórás joghurtot készíteni házilag a családnak, mivel többen is mondták, hogy olcsóbb és jobb. Pár hónap kísérletezés után a megtaláltam a számomra legízletesebb kombinációt az indító joghurthoz és a tejhez. Azóta is ezt használom, viszont az utóbbi hónapban furcsa dolgokat figyeltem meg az általam használt joghurttal kapcsolatban (Zöldfarm élőflórás).

Megváltozott az íze, olyan a szagja meg az íze is mintha meszet, vagy valami kalcium vegyületet kevertek volna bele. A furcsa az, hogy a joghurt elkészítése után ez az íz fokozódik, pedig a felhasznált tejnek (általában Magyar tejet használok) semmi hasonló íze, szaga nincs. Arra a következtetésre jutottam, hogy esetleg magában a joghurt kultúrában lehet valami olyan baci, ami ezt a jelenséget produkálja.

Az utóbbi két adagnál az indító joghurtban csak enyhébben volt érezhető az íz (talán javítottak rajta?), viszont az elkészített joghurt még mindig olyan. Az íze is gyanús, de a szagja is egy picit hányingerkeltő számomra. A férjemnek viszont nagyon szereti, neki nincs gondja vele, de félek, hogy sem neki, sem a gyerekeknek nem egészséges.


Mi a véleményetek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook