Lehet az élőflórás joghurt egészségtelen? (beszélgetés)
Szia, azt nem tudom, hogy mi okozza. Az áremelkedés óta szerintem minden tejtermék rosszabb lett, legjobban eszlelhető a sajtoknál..simán lehet hunyó mindkét alapanyag. Próbálj egy adagot házi tejjel készíteni, esetleg érezhető változás?
Mivel, hogyan készül a joghurt?
Sziasztok!
Kb. 1 éve kezdtem élőflórás joghurtot készíteni házilag a családnak, mivel többen is mondták, hogy olcsóbb és jobb. Pár hónap kísérletezés után a megtaláltam a számomra legízletesebb kombinációt az indító joghurthoz és a tejhez. Azóta is ezt használom, viszont az utóbbi hónapban furcsa dolgokat figyeltem meg az általam használt joghurttal kapcsolatban (Zöldfarm élőflórás).
Megváltozott az íze, olyan a szagja meg az íze is mintha meszet, vagy valami kalcium vegyületet kevertek volna bele. A furcsa az, hogy a joghurt elkészítése után ez az íz fokozódik, pedig a felhasznált tejnek (általában Magyar tejet használok) semmi hasonló íze, szaga nincs. Arra a következtetésre jutottam, hogy esetleg magában a joghurt kultúrában lehet valami olyan baci, ami ezt a jelenséget produkálja.
Az utóbbi két adagnál az indító joghurtban csak enyhébben volt érezhető az íz (talán javítottak rajta?), viszont az elkészített joghurt még mindig olyan. Az íze is gyanús, de a szagja is egy picit hányingerkeltő számomra. A férjemnek viszont nagyon szereti, neki nincs gondja vele, de félek, hogy sem neki, sem a gyerekeknek nem egészséges.
Mi a véleményetek?
További ajánlott fórumok:
- Alufóliában való sütés egészségtelen lehet?
- Hogyan lehet a gyümölcsös joghurt olcsóbb, mint a natúr?
- Hasznosítsunk újra! Mit lehet csinálni tojástartóból, üdítős dobozból, joghurtos dobozból stb?
- Mivel lehet helyettesíteni tejfölt, joghurtot?
- Mikortól lehet adni a babáknak natur joghurtot, krémtúrot, danoninót?
- A szívritmuszavar oka lehet a rendszertelen, egészségtelen étkezés? (bővebben lent)