Hogyan lehet a gyümölcsös joghurt olcsóbb, mint a natúr? (tudásbázis kérdés)
Teljesen igazad van, hogy minden "szart" beletesznek csak hogy olcsóbb legyen. Már a rétesek is zselével és állománynövelővel vannak dúsítva. Én natúr joghurtot veszek és fagyasztott gyümit teszek bele. Igaz nem édes, de a lányom is megkedvelte az ízét.Nyáron a gyerekkel együtt tegyétek kis csomagokba a fagyasztóba a gyümölcsöt és hidd el meg fogja enni.
Ha most spórolsz később azt majd gyógyszerre költöd!! És az lesz a kasza.... gyógyszer cégeknek.
Szinte mindenben térfogatnövelö és stb e cucc van...
Nem csoda hogy olcsobb.
A simánál nehezeb csalni.
Itt nem a gyümölcstartalomban, a hozzáadott Ebetűkben kell keresni a választ.
A válasz közgazdaságtan, és úgy hívják, hogy kereslet-kínálat függvénye.
A joghurtra azt mondhatjuk, hogy normál jószág, azaz minél nagyobb az ember jövedelme, annál többet fogyaszt.
A piaci árat a kereslet-kínálati függvény határozza meg jószerivel. Mennyit akarok eladni és mennyit akar megvenni a piac. Ez beállítja a megfelelő árat. Ha sokat akarok eladni, egy rugalmas piacon (márpedig a joghurt piaca mindenféle számítás nélkül is rugalmasnak nevezhető szerény véleményem szerint), csökkentenem kell az árat. A joghurtnál az ár 10%-os csökkentése szerintem jellemzően nagyobb eladás-növekedést bizosít mint 10%.
SF
Szerintem azért olcsóbb a gyümölcsös, mert egyrészt - mint az már korábban leírtátok - tele van színezékkel, és különböző adalékanyagokkal. Így egyértelmű, hogy a natúrban több a természetes cucc.
A másik ok szerintem az, hogy az utóbbi évek egészség mániájával nagyon is tisztában vannak a gyártók - így ha fogyókúrázol, gondolkodás nélkül megveszed a natúr változatot. Elvégre az egészségedről van szó, meg különben is kevesebb benne a kalória, stb. Ha drágább akkor drágább. Kifizeted. Szerintem.
Majdnem minden forgalmasabb könyvesboltban és utcai árusnál kapható, és a Libriben láttam mind a két kötetét meg lehet most kapni. Neten is elküldik.
www.libri.hu
Gyümölcs az nem nagyon volt benne(vagyis inkább semmi),de műzli annál több. Állítólag finom volt.
Sikerült meggyőznöm,hogy a natúr joghurt+gyümi jobb....
ez tuti gyümölcsjoghurt lesz, télen fagyasztott gyümivel is lehet
így kevesebb benne a műanyag cucc
Megírnád priviben, hogy melyik kiadó és mikor jelentette meg?
Már régóta hallok róla, meg is akarom venni, sőt állítólag megjelent egy második könyve, azt is.
Köszönöm.
Azért merült fel bennem ez a kérdés,mert a minap vett az édesanyám (cukorbeteg)diabetikus gyümölcsjoghurtot.150g-os és mindössze 45Ft volt.
A natúr joghurtok is kb.ilyen tömegüek,de szerintem még a legolcsóbb is többe kerül
Gondolod, hogy sz.agi nem az egységárakat hasonlította össze? :-)
Nekem ez eszembe sem jutott. Nem veszek gyümölcsös joghurtot (sem natúrt, csak kefírt), úgyhogy korábban nem figyeltem az árukat.
a natur joghurtos pitliben majdnem ketszerannyi a mennyiseg, mint a gyumolcsosben
csak olcsobbnak latszik, de nem olcsobb
Én is úgy gondoltam,hogy rosszabb a minősége.Beleborzongtam,amikor belegondoltam,hogy mivel nyomhatják tele.
PL :a D...N natúr joghurt 65Ft.ugyanez amárka gyümölcsösbe 49Ft.
Olvassátok el dr Lenkei Gábor :Cenzúrázott egészség című könyvét és megkapod rá a választ!
/meg még nagyon sokmindenre!/
Mert fel van higítva mű-gyümölccsel.
Szerintem.
További ajánlott fórumok:
- Lehet gyümölcsökkel fogyni?
- Lehet adni 5 hónapos babának cseresznyét? Milyen zöldséget és gyümölcsöt lehet neki adni?
- Szükségem lenne egy szigorúan zselatinmentes joghurtos, gyümölcsös túrótorta receptre
- 90 napos diétánál gyümölcsnapon csak a friss gyümölcsöt lehet enni, vagy lehet befőttet/aszaltat is?
- Sreretnem megtudni, hogy igaz-e, hohy de. csak gyümölcsöt lehet enni mindennap?
- Egy normál gyümölcsös joghurt három evőkanál zabpehellyel körülbelül hány kalória?