Mikortól lehet adni a babáknak natur joghurtot, krémtúrot, danoninót? (tudásbázis kérdés)
Én is veled és Terezával értek egyet.
Inkább később bevezetni és "túlóvatoskodni", mint hogy -akár évekkel később- legyen ebből probléma.
A védőnőm szerint nem mindegy, hogy milyen tejtermék, mert máshogy készülnek.
Pl. A túrót,natúr joghurtot, sajtot lehet adni először,8 hónapos kortól, a többit csak később. Én mindent később vezettem be a lányomnál a lehetséges allergiára való hajlam öröklése miatt, de pl. tejet még most sem adok neki (15 hónapos), nem is áll szándékomban.
Igaz, még szopik is, így nem issza, de ha olyat főzök, akkor Milupa tejitalból készítem neki (tejbegríz kukoricadarából, esetleg puding, stb.)
Bolti túrós, vagy gyümölcsös tejtermékeket stb. csak máshol (pl mamánál, vendégségben) kap, itthon sima túróból, natur joghurtból készítettem neki egy éves koráig.
Most már néha néha adok boltit is, de nagyon ritkán.
Danoninó az szerintem édesség, nem étel, így nem is adok.
Szerintem danoninot NE adj neki, csupa cukor, hallgass rám elhízik, tönkremennek a fogai. Szerintem etetsd természetessen az első perctől kezdve pl krémtúró gyümölcsel. Ha felnő hidd el: Meghálálja:)
Ja és nekem nincs gyerekem, de én nagyon vékony voltam kicsinek, 3 éves koromtól rászoktam(szoktattak) a cukrozott bocsi a kifejezésért szemetekre és azóta nyögöm az összes hátrányát.
Én SOHA nem fogok adni a gyerekemnek agyoncukrozott, gyümit sosem látott készítményeket... Jó egészséget:o)
egyébként én személy szerint nem adnék neki egyáltalán danoninot.
nem tudom minek?
krémtúrót sem ha egy mód van rá ezeket a bolti vackokat azért kerülném. én ha adtam is natúr joghurtot, amúgy meg inkább főztem nekik tejbegrízt ,tejberizst
azokat legalább tudtam mit tartalmaz.
Terezával értek egyet. Én egyáltalán nem adok ilyesmit a gyerekeimnek. Joghurott, kefírt kapnak, de csak natúrt, nem cukrozott, "gyümölcskészítmény"-ből készült gyümölcsöt sosem látott vackokat.
A tejallergia pedig tényleg alattomos dolog. Lehet hogy évekig semmi baja, eszi, isza vidáman, aztán 5 évesen ekcémás lesz a bőre.
Ha jót szeretnél a gyerkőcnek akkor inkább vedd meg a friss gyümölcsöt és azt add neki, s a natúr tejtermékeket. Ne a cukrozott, túlédesített ízeket szokja meg már babakorában.
6 hós kortól adhatsz neki egy keveset aztán ha nincs tőle baja akkor módjával kaphat rendszeresen, vagy alkalmanként.
de szerintem ezt magad is eldöntheted.ha a családban nincs tejallergiás akkor próbálkozz. ha nem vagy biztos a dologban akkor ott a védőnő meg van google is.
Nekem két lányom van a nagyobbik lányom már 3 hónaposan nyomatta a húslevest :D
5-6 hónaposan kezdtem neki adni ezeket a tejtermékeket. A kisebbik lányomnál sem csináltam különbül.
Neked mennyi idős a babád?
A natúr joghurtot lehet 7-8 hónapos kortól. A Danonínó hirtelen nincs előttem, hogy miből van, de valószínűleg inkább egy éves kor körülig érdemes várni vele.
Sima túrót is lehet adni 8 hónapos kor körül, a krémtúrónak az összetételét ismerni kellene, mindegyiknek más.
Szia.
Változó!
Van, aki kivárja az 1 évet, én nem vártam, 9 hónaposan már krémes gyümölcsjoghurtot (szivecskét, danonínót) adtam a fiamnak, szerencsére semmi baja nem lett tőle! Sokan riogattak, hogy tejérzékeny lesz, de hál'Istennek, nem lett az!
Próbálj neki adni egy kicsit és várd a hatást! Ha nem lesz hasmenése, nem hányja kis, nem folyik a nózija (tehát nem allergiás a tejtermékekre), akkor nyugodtan adhatsz neki!
További ajánlott fórumok:
- Ehet már egy 9 hónapos gyerek krémtúrót? Mindenki mást mond. Ti hogy gondoljátok?
- Mi alapján vásároltok joghurtot?
- Mikor kaphat először a baba joghurtot, v. hasonló finomságokat?
- Fogyókúra idején tejfölt vagy natúr joghurtot használjak öntethez?
- Mennyi idősen lehet joghurtot és krémturót adni a babának?
- Anyukák!Mikortól adtatok bolti joghurtot a babátoknak?