Legyen meg mindene a gyerekemnek... (beszélgetés)
Egyébként meg ez is tipikusan megosztó téma, mert mindenki másként látja. Csak el kell (kellene) fogadni mások véleményét is, mert attól, hogy nem egyezik mondjuk a sajátommal, még nem biztos, hogy nekem van igazam..
Ezt mondom én is. Lehet, nekem az alap, hogy fizetem a gyerek első alapdiplomáját, másnak ez flanc,luxus,majd megkeresi maga. Vannak családok,ahol alap, hogy lakást kap érettségire a gyerek,nekem ez luxus.
Visszaolvastam jó sok hsz-t, mert nem ismertem ezt a fórumot. Ahogy látom, most lett felhozva újra.
Ahogy csemegéztem, megint szembesültem azzal, amit általában tapasztalok szinte minden témában. Egy idő után már egészen másról szól a fórum, mint ahogy elindult. Ezzel még nem is lenne akkora baj, mert egyik gondolat követi a másikat, a szálak aztán vagy összefonódnak, vagy kicsit összegubancolódnak. A baj ott van, hogy egy normális téma is előbb-utóbb személyeskedésbe torkollik.
Egyébként meg ez is tipikusan megosztó téma, mert mindenki másként látja. Csak el kell (kellene) fogadni mások véleményét is, mert attól, hogy nem egyezik mondjuk a sajátommal, még nem biztos, hogy nekem van igazam.
Nincs időm végigolvasni a hozzászólásokat, sőt értelme sem lenne.
Véleményem nekem is van. Mindenkinek saját döntése, hogy mikor vállal gyereket, és miért éppen akkor, amikor. Valamint az is magánügy, hogy ki milyen mértékben támogatja a gyerekét. Ha teheti, támogassa is! Miért ne tenné, ha módjában áll? Cáfolom, hogy mindenki, akinek a "feneke alá tolnak mindent" - nem értékeli, nem becsüli meg. Általánosítani nem lehet. Nyilván van ilyen is, olyan is.
Kőgazdag családokban is nevelődnek normális gyerekek. :)Ha a jómód mellett szeretet van, akkor minden rendben. Szeretet nélkül megette a fene.
Mindenkinek mást jelent a minden.
A legtöbb embernek már az is a minden, hogy normálisan tudja etetni-öltöztetni.Ezt azért nem nevezném luxusnak.
Fizikailag megadni mindent
a Maslow-piramis alja a fizikai szükségletek: evés-ivás,ezek fontosak.
Minél kisebb a gyerek,annál inkább a fizikai gondozás van előtérben,az is szerintem fizikai dolog,hogy ha szülök,ne kényszerüljek rá, 5 hónaposan visszaállni dolgozni,hanem egy szélesebb időintervallumot tölthessek otthon.
Tudom, értettem.
Ráhangolódtál, mert elvittek az érzelmek. Kevésbé szépen: felcseszte az agyad.
Engedd el, nem ér annyit. 😘
Oké, most én néztem be. :D
A fizikait, anyaginak fordította az agyam, mert már nekem is az lebeg a szemem előtt, ha olvasom miazt.
Ezt tőlem idézte.
Valami miatt így vált be a köztudatba is a meghatározás: "testi, lelki, szellemi jólét állapota". Talán mert a testi szükségletek a legalapvetőbbek.
Milyen érdekes az értékrended.
'Fizikailag, lelkileg, szellemileg?'
Itt is az anyagiakat preferálod.
És természetes, hogy egy szülő a legjobbakat akarja a gyerekének minden téren. Viszont, ha anyagilag nem is tudja segíteni valamiért, azért még tud nevelni egy egészséges lelkületű, magáért tenni tudó utódot. De igaz ez fordítva is.
Ez teljesen nyilvánvaló.
Kell ezen vitatkozni, gúnyolódni, marakodni?
(Az utolsó mondatodban rosszul fogalmaztál, az úgy helyes, hogy ami neked alap, az lehet, hogy nekem luxus, és fordítva .. 😉)
Nem mindenkinek az a vágya, hogy legyen meg mindene a gyerekének?
Fizikailag, lelkileg, szellemileg?
De,de mindenkinek mást jelent ,a mindent. Ami nekem alap,az neked lehet luxus, ami másnak alap, az lehet nekem luxus.
🙄
Pedig tényleg jó téma volt.
Helyes, kellenek az orvosok!
De, hogy Te milyen irigy vagy! 🤣
További ajánlott fórumok:
- Köteles vagyok e zsebpénzt adni a kamasz gyerekemnek?
- Nincs önkontrollja az óvodás gyerekemnek. Jár valaki hasonló cipőben?
- Féltestvére lesz a gyerekemnek.... Előnyök és hátrányok!
- Mi lenne a legjobb megoldás nekem és a gyerekemnek?
- A gyerekemnek 39 fokos láznál adtam egy lázcsillapítót és már eltelt márfél óra és most 39,4 fokos. Mit tehetnék még?
- Melyik ország lenne jobb a gyerekemnek?