Legegyszerűbb olasz PIZZA recept
30 perc
A Legegyszerűbb olasz PIZZA hozzávalói:
450 gramm liszt (pontosan kimérve)
1/4 teáskanál szárított élesztő
2 teáskanál tengeri só
350 ml víz
A Legegyszerűbb olasz PIZZA elkészítési módja:
A lisztet a sót és az élesztőt keverd össze egy tálban. Add hozzá a vizet, és dolgozd össze fakanállal. Fedd le a tálat egy fóliával és hagyd szobahőmérsékleten duplájára kelni. Ez 18 óráig is eltarthat. Oszd 4 egyenlő részre a tésztát. A massza négy sarkát húzd középre, így formálj gombócokat belőlük. Fordítsd meg őket. + Ha egészségesebb tésztát szeretnél, használj csak 250 gramm fehér lisztet s adj hozzá 200 gramm teljes kitörlésűt. Az élesztőhöz tegyél még fél teáskanállal és a vízhez is adj még 60 ml-t. Ízlés szerinti feltéttel.Viszont arra ügyelni kell, hogy nagyon apróra vágjuk a feltétet, mert a pizzatészta hamar megsül, ráadásul, így mindenhova egyenlő mennyiségű feltét jut. Jó étvágyat hozzá! :) Baráti üdvözlettel: Kotsis Klára
Én próbáltam fakanállal és kézzel is összekeverni a tésztát, és bár kézzel nagyobb macera, nekem jobban sikerült a végeredmény. :)
Kategória: Pizzák receptjei
A receptet beküldte: Claire1990, 2013. nov. 18. 10:56
A legegyszerűbb olasz pizza elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.