Lecsós máj sült krumplival recept
A Lecsós máj sült krumplival hozzávalói:Hozzávalók:
- 4 db közepes burgonya
- 30 dkg sertés máj (de lehet bármilyenből)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db kisebb zöldpaprika
- 4 db közepes paradicsom
- só-bors-bazsalikom
A Lecsós máj sült krumplival elkészítési módja:
Elkészítés módja: 1. A hasábra szelt krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd hirtelen megsütjük és félre tesszük 2. A csíkokra szelt májat lisztbe forgatjuk, és ezt is megsütjük, szintén félre tesszük 3. Kevés olajon a szálára vágott hagymát, karikára szelt zöldpaprikát megdinszteljük, amikor kész, a cikkekre vágott paradicsomot hozzá adjuk. Megvárjuk míg a paradicsom vizet ereszt, egy kicsit sütjük, hogy csak egy sűrű szaftos lecsónk maradjon. 4. Megfűszerezzük (persze ízlés szerint bármilyen fűszert használhatunk) 5. Ebbe először a sült májat kavarjuk, hogy a külsején levő sült liszt átpuhuljon, majd a sült krumplit is bele kavarjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Az összetevők arányát lehet ízlés szerint változtatni.
Amennyiben valaki ch-szegény étrendet tart, a sült krumplit nyugodtan elhagyhatja, a májnak gyakorlatilag 0 ch-tartalma van.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Napsugár8, 2020. jún. 28. 11:30
A lecsós máj sült krumplival elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.