Mitől romolhatott ennyit a szemem? (tudásbázis)
sajnos mivel cukros vagyok kb.25éve minden félévben el kell menni a szemészetre. Bár lehet, hogy ez így jobb, mint , hogy csak jöjjön a vakság.
Időskori macula degenerációm van.Ami nagyon veszélyes, most adr. nő Budapestre küldött , hogy ott kapjak injekciós kezelést, mert ez a retina sejtek elhalását jelzi.
Nég nem tudni, hogy javasolják.e mert nagyon drága és ugye TB: alapon lehet nem is kapom meg, amugy egy ilyen injekció ára 250 e ft körül van és a szemgolyóba kell beadni, amit csak ott csinálnak.
Időpontom van nov.14ére.
Majd írok , ha tudok.
Köszi, erre sosem tippeltem volna.
Én fonetikusan Ósen-nek hallottam, de benne még sosem voltam.
Mi a jó isten az az Ócsány?
egyébként nekem 65 évesen lett először szemüvegem.
De nem hordom, mert sosincs ott ahol én vagyok.
Ezt úgy hívják szépen, hogy "időskori" távollátás, ami 40 fölött aktuálissá válhat.
Ez a romlás egyébként lólőcs, majd amikor egy év leforgása alatt romlik ennyit, az tényleg drasztikus.
Párom optometrista, de azt mondja, a sok számítógép, telefon stb. bámulás még önmagában nem rontaná a látást. Csak van még emellé több tényező is, amire nem gondol az egyszeri polgár.
Az az alap, hogy méresd ki a látásodat, és csináltass egy jó szemüveget, vagy találj egy kész olvasót az Ócsányban vagy DM-ben. 🤣
A sok sör. :)
Én is sokat bambulom a képernyőmet és 1.5-ös az olvasószemüvegem.
Szerintem ebben a korban ez normálisnak mondható.
Nem. De csináltass egy jó szemüveget, mert ami van, az valószínűleg nem az.
És abban se legyél olyan biztos, hogy távolra jól látsz. Én is azt hittem, aztán mégse.
Ha zavar a látásromlás, akkor valószínűleg nem jó a szemüveged és szükség lesz egy profi szemvizsgálatra, új szemüvegre.
Szerintem nem visszafordítható, de megállítható a szemromlás.
További ajánlott fórumok:
- Vibráló folt van néha a szemem előtt, mi ez, mitől lehet?
- Kinek mikor lett pozi az első tesztje, illetve mennyit késett max. és mitől?
- Az Xboxon nincs hang, csak kép a HDMI kábellel. Mi romolhatott el?
- Mitől romolhatott meg a savanyúság?
- Mitől könnyezhet ennyit a szemem?
- Sokat romolhatott a szemem. Régóta szemüveges vagyok. Pár...