Laktózérzékenynek való Hajdina tejportól miért vagyok beteg? (beszélgetés)
Hát én nem érezem annak. :)
Én az alábbiakat nem eszem, mert TUDOM, hogy ezektől fáj a hasam, és min. puffad vagy/és ég a gyomrom:
-zab, hajdina, tej, joghurt, tejföl, borsó, főtt paradicsom, vaj, tejszín, spenót, alma, ecetes dolgok, de még biztos eszembe jutna, mikor kérdezik, hogy megeszem-e. :D
Annyira nem tragikus, mert rengeteg dolog marad, amit megehetünk. :) Szerintem pl. a lisztérzékenyeknek sokkal rosszabb.
Érdekes és szörnyű, hogy egész nap szenvedni kell. Miért nincs erre valami gyógyszer.
Azt már észrevettem, hogy mikor zabkását ettem, attól is beteg voltam.
Szia! Mert nem bírod a hajdinát. Én is laktózérzékeny vagyok amúgy. Szinte ugyanolyan tüneteket vált ki a hajdina, és a zab, ill. néha a köles, mintha tejet ittam volna. (Nekem émelygés, puffadás, hasi görcsök, hasmenés.9 Ha viszont nem bírod a hajdinát sem, akkor nem javaslom a kölest sem annyira, a zabot meg aztán végképp nem, az nagyon durva. :D Vagy nagyon óvatosan próbálgasd őket. Pl. kölesből tudok enni valamennyit, de a zabbal és a hajdinával rendkívül hadilábon állok.
Nem mindenki bírja ezeket, bár a kettőnek (laktózérzékenység és bizonyos gabonákra érzékenység) között elvileg nincs összefüggés az orvosom szerint. Amitől soha semmi bajom, az a rizstej, és még egész jól bírom a szóját észszerű mennyiségben, szójatejszínt szoktam venni ételekbe. Ezeket javaslom Neked is, teljesen más, nem olyan puffasztó, mint a hajdina, meg a zab.
Laktózérzékeny vagyok, vettem hajdina tejport, tejszin ízűt, nagyon jónak tünt, forró vízzel kell elkeverni és tejszerű anyagot kapunk.
Elfogyasztása után ugyanazokat a tüneteket produkálom, minthatejet ittam volna.....émelygés, rossz közérzet, erős fejfájás, hasmenés.
További ajánlott fórumok:
- Enyhe, huszonéves korban kialakult laktózérzékenységből "ki lehet gyógyulni"?
- Tejcukor vagy laktózérzékenység?
- Nektek mi volt a laktózérzékenység és a lisztérzékenység tünete?
- Mit ehet egy glutén- és laktózérzékeny?
- Laktózérzékenység vagy tejfehérje allergia?Úgy tudtam laktózérzékeny vagyok, de a laktózmentes tejtől is produkálom a tüneteket..
- Laktóz intolerancia teszt eredménye szerint laktózérzékeny vagyok. A teszteredmény szerint ez biztos diagnózis?