Lakás probléma...mit lehet tenni? (beszélgetés)
tudom melyik törvény, tudom hogy mit ír, de onnantól hoyg nincs lakásbérleti szerződés ez -szerintem- közel sem lakásbérlet - ergo mehetnek a híd alá
ha meg már kikapcsoltatás, én tuti nem kapcsoltatnék ki semmit, "fogadnék egy mestert" -ergo valaki a rokonságból- és "felújíttatnám" a bejárati ajtót és az ablakokat, ez ugye azzal jár, hogy le kell szerelni és el kell vinni; ha már akadályozzuk a lakhatást legalább ússzuk meg olcsón
Én biztos, hogy szkennelt meghatalmazást nem fogadnék el, csak eredetit! Azt bárki össze tud elvileg vágni.
Én is úgy gondoltam, hogy a nagyszülőknek személyesen kell intézni, vagy esetleg egy olyan embernek, akit eredeti meghatalmazással lát el.
Csak a tulajdonos, a nagyszülők részéröl.
Esetleg, meghatalmazás szkenelve és elküldve külföldre, onnan vissza a szolgáltatókhoz.
Ha nem igy lenne, kikapcsoltathatnám bárki villanyát
Van 3 meghatalmazásom igy elektronikusan is, ezzel emilben tudok intézni ügyeket
szolgáltatást... akart lenni.
Szerintem a szolgáltatókat külföldről is fel tudod hívni, és megkérdezni, lehet-e szüneteltetni, v. kikapcsoltatni a gáz, áram, stb. szolgáltatást. Hosszú távon úgy gondolom, még mindig kifizetődőbb, ha a visszakötést is meg kell fizetni, mint hogy hónapokig a teljes rezsit az idős emberek állják.
Ilyen nincs
Hogy szüneteltetheti ha nem szakitja meg a villany/gáz szolgáltatást?
Nem vagyok tévedhetetlen, de az ügyvédi megbízás és eljárás a jogszerűen járható út
Az ukrán ügyvéd azért nem, mert pl. vissza akartam szedni valakitöl a kölcsönadott pénzt
Önkényes fogvatartás , fenyegetés és zaklatás lett a vége ,irgum burgum a bíróság részéröl
és örülhettem hogy ennyivel megúsztam
Én megnéztem, mivel két lakást "kezelek" megbízásbol amik bérbe vannak adva
1993. évi LXXVIII. törvény
Természetesen azért nincs a fejemben minden pontja
a lakásbérleti szerződés csak írásban érvényes, ez ugye nincs... innentől ha nem színezzük ki a sztorit jogcím nélküli lakáshasználók, mehetnek a híd alá.
meg ugye van valami olyasmi is hogy a bérlő lakásban hagyott dolgain zálogjoga van a lakás tulajdonosnak, a bérlő által felhalmozott költségek, károk erejéig
A probléma hogy itt volt valami felújítás, aminek a fejében lakhattak ott (noha gondolom annak az árát már rég lelakták)... és itt már lehet dől az elmélet. Bevallom őszintén nagyon rég néztem az ide vonatkozó szabályokat
Igen, az is rendben, /bár talán, nem tudom/ a lakhatást nem lehet megszüntetni azonnal
Nem mehetnek a híd alá
Egy ismerősöm megtette, cuccokat kirakta a folyosóra
A bérlő rendőrt hívott, tulaj meg elhajtotta a rendőröket is "ő a tulajdonos" felkiáltással
Igaz, külföldiként nagyobb szája volt
Németországbol is intézheted, ha van rá pénz
Neten, telefonon, megkeresel egy ügyvédet, utalod neki a pénzt és ő majd elmegy a nagyszülŐkhöz, egy ügyvédi megbizást megiratni. aZZAL Ő MÁR ELJÁRHAT HIVATALOSAN
Persze, ha így nézzük a tulajdonos joga valóban erősebb; elindítani a birtokvédelmi eljárást joga van... alsó hangon cirka fél év alatt így meg is lehet szabadulni a "bérlőktől"
"Az meg hogy beengedték lakni, nem jelenti hogy birtokon belűl vannak/bizonyos határig igen/"
ezt meg nem igazán tudom értelmezni, kicsit birtokban vannak, de picit nem
Nem él a birtokvédelem. A tulajdonos joga erősebb
Kerületi jegyző intéz ilyet
Az meg hogy beengedték lakni, nem jelenti hogy birtokon belűl vannak/bizonyos határig igen/
Ne legyetek ennyire okosak az "erős legényekkel"
Ha ez haveri, családi körböl kerül ki, simán testi sértés és tsai kategória, bíróság elmarasztalja.
Rendőrség nem foglalkozik vele
Ügyvédi felszólitás fizetésre, aztán ügyvédi felszólitás bíyrósági fenyegetéssel
Ha errenem mondnakl ellent, márpedig ha nem fizettek nem tudnak, ez után jöhet csak a végrehajtó
Mindez rendes pénz, de meg kell tenni mert csak győlik a tartozás
Jó eljárás a villany-gáz kikapcsoltatása is, mindegy mennyi a vissza, ezt még egy magánlevélben is meg lehet üzenni nekik, de tértivevény mindig
a bérlők nem járnak dolgozni? Amíg nincsenek otthon odamenni, zárat cserélni, hagyni nekik egy cetlit, hogy üzenjék meg hova kérik a bent lévő cuccaikat aztán csókolom
azt semmiképp nem szabad mondani, hogy a nagyszüleid engedték őket a lakásban lakni, mert akkor jogszerűen jutottak birtokba és él a birtokvédelem, az ő javukra; mivel semmi papír nincs nem tudnád bizonyítani, hogy csak egy hónapra engedtétek
További ajánlott fórumok:
- Ha vettünk egy lakást, de olyan sok a hitel, hogy nem bírjuk fizetni, mit lehet tenni?
- Penész a lakásban és virágokon. Mit lehet ellene tenni?
- Barátnőm eladott nekem egy telefont, amivel problémák vannak, ilyenkor mit lehet tenni?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Érprobléma hideg és szorongás hatására. Mit lehet tenni?
- Gerinc probléma, lehet vele valamit tenni?