Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája? (tudásbázis)
Szia, ha nem szeretnél mostanában gyereket, a Yadine fogamzásgátló is enyhíti ezeket a tüneteket, ezt kimondottan ajánlják vízvisszatartás esetén.
(Feltételezem, hogy ciklus alatt a menstruációt érted, mert "ciklus" az állandóan van (28 vagy kinek hány napos), kivéve ha már/még nem menstruálsz vagy ha terhes vagy ha betegség miatt nincs ciklusod.)
Én is hasonló idő beoszásban dolgoztam és vittem magammal szerintem így megoldható hogy stabilan étkezz!
Napi 3x főétkezés legyen meg! uzsi és tízórai lehet gyümölcs joghurt!
Tudom hogy a gép előtt ülve mindig éhes az ember próbáld meg hogy ha persze van mód rá meleg teával enyhíteni a farkasétvágyat! néha nekem bejött egy két szem cukor vagy rágó elrágcsálása!
Mindenkinek koszonom a valaszokat es a hasznos tippeket.
A csokieves nalam is jelentkezik...mivel azonban a ciklusom kiszamithatatlan, tulajdonkeppen 2 het utan kezdodnek a menzesz elotti tunetek a vizvisszatartas es a csokieves szindroma is :-( Ennek pedig nagyon nem orulok. Az odafigyeles egy darabig megy, de nem sokaig sajnos :-( Valami konnyen betarthato, stabil etrend vagy hasonlo kellene.
A fahejra allergias vagyok :-( De az almat szeretem...
A munkahelyen hogy tudjatok megoldani a napi 5x egeszseges, dietas etkezest??? En egesz nap a gep elott ulok, ehes vagyok es raadasul 6kor er veget a munkaido. Igy a 6 ora utani eves stop sem kivitelezheto :-(
szrintem minden nőnél a csoki evés a jellemző ilyenkor!
Nekem éppen a háziorvosom mondta azt hogy ilyenkor nem dől össze a fogyókúra ha egy sport szeletet megeszem sőt jól fogom magam érezni mert jó hatása van az édességeknek a hormonháztartásra!!
De ha nem akarok csokit enni négybe vágok egy almát és megszórom fahéjjal és a mikróba kb 1 percre beteszem! a legjobb egészséges és diétás finomság kb 40kalória alma méretétől függ!
Én megpróbálom most valahogy felgyorsítani az anyagcserémet, hogy meginduljanak a fölös kg-ok.
Meg ilyenkor megpróbálok extrán odafigyelni az evésre, de elég nehéz mert a gyomrom feneketlen:-)
Hasonló a helyzet:-)
Én tavaly leadtam 10 kg-ot, de most télen visszakúszott rám kb. 3-4 kg.A saját oda nem figyelésem miatt sajnos.Olyan lett a munkabeosztásom, hogy este értem haza és olyankor tudtam enni valami gyorsat.Meg is lett a látszata pár hónap alatt...
Hát igen:-)
Nekem az a problémám, hogy most épp odafigyelek az evésre ivásra mert éppen fogyókúrázom ( a téli felesleget adom le ).Éppen most fog megjönni és a szervezetem visszatartja a vizet és falási rohamaim vannak.Ezzel nem is lenne baj alapesetben csak így kissé megnehezíti a fogyni vágyásomat.
A csalántea vízhajtó hatású.
De ez engem is kínoz, meg sok más tünet van menszi előtt, ami kellemetlen.
Szerintem mindenféle tea segíthet, mivel vízhajtó hatásúak.Én azért iszom ezt, mert szeretem az ízét is ( citrom és cukor nélkül is finom ) és árban is elég jó.Meg persze az van ráírva, hogy méregtelenítő hatású, de ezt nem tudom, hogy igaz e.
A fogyókúrás részlegen van.12 filter van egy dobozban és 350Ft körülbelül.Kicsi kék, kocka alakú doboza van.Ja és az van ráírva, hogy fastentee.Dm-es márkájú.
A sport az csak reszben segit :-( A kajalasi rohamok persze nalam is jelentkeznek, sajnos. A "par" deka nem is zavarna annyira, foleg, h mindig bizom benne, h el is tunik, csak az a bajom, hogz 90%-a a combomra jon es ilyenkor alig vagy egyaltalan nem ferek bele a nadragjaimba :-( Ne ez az ami nagyon megkeseriti a minden(ho)napjaimat...a narancsborrol nem is beszelve!
Arrol nem is beszelve, h vmiert teljesen szabalytalan a ciklusom (most pl 40 napra jott meg), amivel a nogyogyasz sem tud mit kezdeni...de ez mar masik tema.
Ti esztek/isztok vmi vizhajtot?
Szia!
Én is hasonló problémával küzdök minden hónapban, de ez utána lemegy rólam.Nekem még társul az iszonyatos kajálási kényszerrel is, ami elég veszélyes fogyókúra idején :-)
Én nem állok olyankor mérlegre, hogy ne lássam:-)
További ajánlott fórumok:
- Gócos, gyulladt mandulák, műtét. Van/volt valakinek hasonló problémája?
- Gyedet és csal.pótlékot mostantól a Magyar Államkincstártól kapom. Eddig a m.hely volt kifiztőhely. Van valakinek hasonló problémája?
- Kismamaként, pánikbetegségben.Volt már hasonló problémája valakinek?
- Nyaki tájékon merev izmok. Szédülés, hányinger, volt vagy van valakinek hasonló problémája? Milyen kezelést illetve gyógyszert kapott rá?
- Megrövidült méhnyak a betöltött 28. héten. Volt valakinek hasonló problémája? Mit javasoltak neki?
- Volt már valakinek hasonló állkapoccsal kapcsolatos problémája?