Volt már valakinek hasonló állkapoccsal kapcsolatos problémája? (tudásbázis)
ja
ott nem ismerek senkit
nézz utána a problémádnak úgy a keresődben, hogy éjszakai fogcsikorgatás, vagy fogszorítás
Az a baj, h nem tudom, melyik a jó orvos. Mert a régi bajom is pont egy rossz fogszabályozás miatt jött elő. Ki tudja, h most nem-e még jobban elrontják? Nagyon félek ettől. :(
Keresgéltem neten, de ott vagy olyat találok, h valami miatt kialakulós szájzár vagy tartós, szájnyitási probléma. Nálam viszont alapból semmi panasz nincs, sőt tudok tátogni nagyokat. De amikor tartósabb, komolyabb "izommunkára" van fogva az állkapcsom, akkor utána jelentkezik csak a fájdalom, a húzódás.
De köszönöm a tippet, akkor valszeg keresni fogok egy fogdokit, akire sok jót mondanak.
Az egész mizéria sok évvel ezelőtt kezdődött, amikor is ki-kiakadt az állkapcsom. Megállapították, h helytelen fogszabályzás nem tett jót az állkapocsizületeknek. Tornáztatás, masszírozás után nem is jött elő semmi tünet. Viszont mióta együtt vagyok párommal és együtt alszunk, kiderült, h éjszaka csikorgatom a fogam. Ez eleinte állandó volt, de mostanság csak akkor, ha egyik oldalamról a másikra fordulok, tehát enyhült. Viszont elkezdtek átrendeződni a fogaim, torlódnak a hátsó bölcsességfogak miatt. Ki kellene húzatni, de erre nem könnyen szánja rá magát az ember. A fogcsikorgatás enyhült, szóval nem biztos, h a fogak helytelen állapotára lehet fogni azt, h mostanság ha tartósan nyitva tartom a számat vagy rendkívül rágósat eszek, akkor fáj az állkapcsom. Utóbbinál még elviselem, de az előbbi után az állkapcsom kinyitása nagyon nehézkes, fáj egy bizonyos nyitási szög után. Intim, nem intim, ez megnehezíti párom orális kényeztetését, amivel évekig semmi bajom nem volt, most pedig 1-2 perces kényeztetés után már nagyon érzem és utána nem is nagyon tudom órákig rendesen kinyitni.
Azt se tudom, milyen szakembert kéne felkeresnem ezzel a problémával :( És vajon nem néznek-e majd rám hülyén, ha az utóbbi panaszomat elmesélem. Mert igazándiból a tartósan nyitva tartás csak akkor szokott felmerülni.
További ajánlott fórumok:
- Gócos, gyulladt mandulák, műtét. Van/volt valakinek hasonló problémája?
- Gyedet és csal.pótlékot mostantól a Magyar Államkincstártól kapom. Eddig a m.hely volt kifiztőhely. Van valakinek hasonló problémája?
- Kismamaként, pánikbetegségben.Volt már hasonló problémája valakinek?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- 8, 5 hónapos kisfiam gyomra nem bírja a krumplit, mindig kihányja. Tapasztalt valaki hasonlót a hozzátáplálással kapcsolatban?
- Win7 dvd készítő problémájával kapcsolatban tudnátok segíteni? Az informatikai honlapokon nem értem miről beszélnek... :-)