Gerinc probléma, lehet vele valamit tenni? (tudásbázis)
nekem Scheuermann betegségem van és sajnos a suli orvos későn vette észre és későn küldött el orvoshoz...
jártam 3évig gyógytornára semmit nem javult...mai napig kínoz sőt néha nagyon is..
meg nem is szép a púp egy ideig megy az egyenes állás ülés és estig elfárad és össze görnyedek
Mi van? Egy grafika alapján kellene tanácsot adnunk?
A feneked íve tökéletes lehet, akkor is, ha neked nem tetszik.
Amúgy (a kinézetedtől eltekintve) van mozgásszervi problémád?
Pilates, pilates, pilates.... Próbáld ki. Ott ahol Neked kifelé görbül nekem befelé görbült, olyan mértékben, hogy a derekam semmilyen helyzetben nem ért felülethez. A szék háttámlája és a derekam közé befért az öklöm, keresztben simán. 1 év rendszeres (eleinte heti 1, aztán 2-3) pilates torna után egyszer azt vettem észre, hogy valami van az ülés és a derekam között. Azt hittem a pulóverem gyűrődött oda. Nem! A derék részen rendeződtek a csigolyáim normál helyzetbe.
Természetesen csak akkor tornázz, ha semmilyen fájdalmat nem érzel. Azért mertem említeni ezt a tornát, mert olvastam, hogy egyébként is végzel felüléseket.
Gyógytornára van szükséged.
Ettől persze a gerinced ugyanolyan marad, de a tartásod más lesz és megerősödnek a gerincet tartó izmaid.
Mutasd meg mindenképp idegsebésznek!
A gerinc nem játék!
Nekem a piros jelölésed ellentéte,nyitva van két csigolyám...
Menj el vele idegsebészhez,ő meg tudja mondani mit lehet vele kezdeni.
Fáj is?Vagy csak esztétikailag gubanc?
A fenekem felett nincs ilyen szép ív, mint másoknak, hanem kicsit kidudorodik. Kb. ennyivel lehet másabb a gerincem, mint amit pirossal berajzoltam:
Nem vagyok ott hájas, az biztos a gerincem, mielőtt még valaki erre tippelne. Nem olyan feltűnő, csak hát kicsit tömzsinek nézek ki miatta...
Majd elmegyek vele orvoshoz, de azért megkérdezem: Volt már itt valakinek ilyen? Ezt lehet orvosolni? Ha igen, hogyan?
Előre is köszi a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Lakás probléma...mit lehet tenni?
- Barátnőm eladott nekem egy telefont, amivel problémák vannak, ilyenkor mit lehet tenni?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Érprobléma hideg és szorongás hatására. Mit lehet tenni?
- Mellrákkal műtöttek /rosszindulatú/ reumatoid artitiszem van, és a gerincen probléma, 67%-os leszázalékolást megkaphatom?
- Nyaki gerinc problémám van